Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker MaybellineNL

MaybellineNL
Heeft 7 instructies gemaakt

Hoe kun je de juiste kleur foundation kiezen?

Hoe kun je de juiste kleur foundation kiezen?
Omschrijving

Het kiezen van de juiste kleur foundation is niet moeilijk. Je moet alleen even weten waarop je moet letten en hoe je de kleur voorafgaand aan je aankoop het beste kunt testen. In deze instructie kun je lezen hoe je de juiste keuze maakt en waarmee je rekening moet houden.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Foundation
  • Foundation kwast
  • Optioneel:
  • Gouden of zilveren sieraden (voor het bepalen van de ondertoon van je huid)

1. De ondertoon van je huid: warm, neutraal of koel

Er zijn drie soorten ondertonen die je huid kan hebben: warm, neutraal of koel. Afhankelijk van de ondertoon van jouw huidskleur, kun je kiezen voor een foundation met daarin een gele of een roze ondertoon.
  • Voor een huid met een warme of neutrale ondertoon, kies je voor een foundation met een gele ondertoon erin.
  • Voor een huid met een koele ondertoon, kies je voor een foundation met een roze ondertoon erin.

2. Jouw ondertoon bepalen

Het bepalen van de ondertoon van jouw huid, kun je bijvoorbeeld doen aan de hand van je sieradenkeuze. Past goud goed bij je, dan heb je waarschijnlijk een warme ondertoon. Staat zilver je mooier, dan zal jouw huid een koele ondertoon hebben. Verder is het vooral een kwestie van testen met verschillende foundations, om te kunnen bepalen welke kleur foundation het best voor je is. Hoe je de foundation test, lees je in de volgende stap.

3. De juiste kleur foundation testen

Kies een foundation in de tint van je huid, niet donkerder en niet lichter. Je kunt de kleur testen door deze op je kaaklijn te smeren. Kijk vervolgens naar de match van de kleur foundation met de kleur van je hals.
Je kaaklijn is de beste plek voor het testen van de foundation. Als alternatief kun je testen in je nek. Test de foundation niet op je hand of pols.

4. De juiste kleur foundation kiezen

Heb je de foundation getest op je kaaklijn? Kies dan de kleur foundation die het best aansluit bij kleur van de huid van je hals. Je kunt dit tijdens het testen goed zien. Het resultaat wordt dan het meest natuurlijk; de foundation zal na het aanbrengen mooi overlopen van je gezicht naar je nek.

5. De kleur kan per seizoen verschillen

De kleur van de foundation die je kiest, kan per seizoen verschillen. Door het kleuren van de zon, kan het zijn dat je in de zomer een wat donkerder tint nodig hebt. In de winter zal een lichtere tint foundation juist weer beter aansluiten bij je, dan wat lichter geworden, huidskleur.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!