Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker MaybellineNL

MaybellineNL
Heeft 7 instructies gemaakt

Hoe kun je wallen, puistjes en oneffenheden met make-up camoufleren?

Hoe kun je wallen, puistjes en oneffenheden met make-up camoufleren?
Omschrijving

Last van donkere kringen onder je ogen of puisten in je gezicht? Lang leve de camouflage! In deze geschreven handleiding kun je lezen hoe je oneffenheden goed kunt camoufleren met make-up als foundation en camouflage. Zo kom jij weer fris en fruitig voor de dag!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Foundation
  • Camouflage
  • Online te bestellen bij:
  • Etos.nl

1. Camouflage of foundation?

Heb je last van puistjes, wallen of andere oneffenheden? Dan kun je deze met camouflage wegwerken. Je gebruikt camouflage dus om de plek op je huid te 'verbergen'. Camouflage smeer je niet op je hele gezicht. Daarvoor is foundation wel geschikt, hiermee geef je de huid een egaal effect. Bij het wegwerken van wallen, puistjes of bijvoorbeeld roodheid, kun je ook een combinatie van beiden gebruiken. In de volgende stappen lees je hoe je te werk gaat.

2. Foundation aanbrengen bij donkere kringen

Foundation geeft een mooie dekking en je kunt de donkere kringen onder de ogen hiermee dan ook mooi wegwerken. In veel gevallen heb je aan foundation al voldoende. Probeer dit dus eerst voordat je camouflage aanbrengt op de plek. Het aanbrengen van de foundation op de wallen of kringen, doe je als volgt:
  • Breng wat foundation aan op je vinger.
  • Stip de foundation op de donkere kringen of wallen.
  • Klop de foundation daarna met je vinger goed weg zodat je een mooi egaal effect krijgt.

3. Optioneel: camouflage aanbrengen

Is foundation niet voldoende voor het wegwerken van de donkere kringen? Dan kun je ook nog wat camouflage aanbrengen. Breng de camouflage eveneens in stippen aan onder het oog, op het blauw van de kringen. Klop het vervolgens, net als bij de foundation, zachtjes met de vingers weg.
Klop de camouflage goed weg in de foundation anders krijg je opvallende, witte camouflage vlekken.

4. Puistjes, pukkeltjes en andere oneffenheden wegwerken

Heb je last van een puistje, pukkeltje of ander oneffenheidje op je huid? Dan kun je dit op dezelfde manier wegwerken als de wallen. Begin dus eerst met foundation, en kijk of dit voldoende dekt. Is dat niet het geval, doe er dan wat camouflage over. Zorg ook nu weer dat je de foundation en de camouflage goed in de huid klopt, wanneer je dit aanbrengt. Als je de camouflage goed erin klopt, zul je het echt niet meer zien!
Heb je nog last van kleurverschil tussen de plek die je hebt gecamoufleerd en de rest van je huid? Breng dan een laagje foundation of wat poeder aan op ook de rest van je gezicht. Zo creëer je een egaal effect. Zorg dat je altijd kiest voor de juiste kleur foundation of camouflage. Meer over het kiezen van de juiste kleur, lees je hier.
Last van een klein wondje in je gezicht? Gebruik ook dan bij voorkeur foundation. Dit is vaak vloeibaarder dan camouflage. Je kunt het daardoor makkelijker aanbrengen op de wat drogere korst en het zal minder opvallen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!