Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Hoe kun je eyeliner opdoen? Handige tips.

Omschrijving

Hoe je stap voor stap eyeliner kunt aanbrengen, leer je in deze instructie. Het opdoen van eyeliner met een mooie wing/cateye, is voor beginners vrij lastig. Er kunnen vlekken ontstaan of de wings zijn ongelijk. Met een goede basis en techniek kom je echter al heel ver. Door deze stappen en tips te volgen, zorg je ervoor dat je eyeliner voortaan perfect zit!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De basis make-up aanbrengen

Voordat je je ogen opmaakt, kun je als eerste een basis make-up aanbrengen. Dit kan een oogschaduwprimer zijn, maar je kunt ook concealer hiervoor gebruiken. Concealer gebruik je dan zowel onder je ogen als op het ooglid. Nadat je de concealer hebt aangebracht, kun je er meteen overheen gaan met oogschaduw.
Je kunt er ook voor kiezen om eerst poeder over de concealer heen te doen en dan pas de oogschaduw aan te brengen.

2. Wat voor eyeliner kun je het beste gebruiken?

Als je net begint met het gebruiken van eyeliner, kun je kiezen voor een bruine eyeliner, in plaats van een zwarte eyeliner. Bij een zwarte eyeliner moet je tijdens het aanbrengen namelijk zeer nauwkeurig werken en zie je een klein foutje meteen. Bij een bruine eyeliner zie je dat minder snel, waardoor het dus minder erg is als je wat minder nauwkeurig bent. Je kunt als beginner zo rustig wennen aan het opdoen van eyeliner.
Verder is een eyelinerstift gemakkelijker te gebruiken dan bijvoorbeeld een gelliner. De punt van een eyelinerstift is namelijk vrij lang en eindigt in een scherpe punt, waardoor je de eyeliner makkelijker kunt opdoen.

3. De juiste houding voor het opdoen van eyeliner

Voor het opdoen van eyeliner, is het belangrijk dat je recht in de spiegel kijkt. Verder is het handig om je oog halfopen te houden en dus niet dicht te doen. Door je oog halfopen te houden, zie je de vorm van je oog beter en kun je het lijntje gemakkelijker tekenen. Houd de eyeliner pen zeer vlak, om vlekken te voorkomen. In de afbeelding hieronder zie je hoe je de eyeliner pen het beste vast kunt houden. De juiste houding voor het opdoen van eyeliner
Teken niet met de punt van de eyeliner pen maar houd de punt van de pen zo plat mogelijk tegen je huid aan bij het aanbrengen van de eyeliner. Als je teveel met de punt tekent dan duw je deze plat, waardoor je geen mooie lijn krijgt.

4. Het opdoen van de eyeliner

Als je voor het eerst eyeliner opdoet, kun je het beste beginnen met het tekenen van een dun lijntje. Teken het lijntje zo dicht mogelijk langs de wimperrand en teken aan het begin nog geen wing. Het is makkelijker om bij het tekenen van het lijntje, in het midden van je ooglid te beginnen met de eyeliner (dus niet gelijk vanuit je binnenste ooghoek). Teken steeds met korte stukjes, dus niet in één keer een lange lijn.

5. Het corrigeren van foutjes

Het is niet erg om een foutje te maken bij het aanbrengen van de eyeliner. Als de eyeliner nog niet opgedroogd is, kun je gebruik maken van een wattenstaafje om het snel weg te vegen. Is de eyeliner wel opgedroogd, dan kun je concealer op het wattenstaafje doen om het te verbergen. Een andere manier is een corrigerende pen. Deze pen heeft een zeer fijne punt om gemakkelijk kleine stukjes make-up weg te halen.

6. De richting van de wing bepalen

Er wordt vaak gezegd dat je de wing het beste in de richting van het uiteinde van je wenkbrauw kunt tekenen. Als je echter hangende oogleden hebt of kleine oogleden, kan de wing daardoor te steil omhoog gaan. Je kunt er dan beter voor kiezen om je wing richting de bovenkant van je oor te tekenen. Het lijntje zal daardoor iets rechter staan.

7. Het tekenen van de wing

Begin met het zetten van het uiteinde van de wing. Teken deze niet vanuit het uiterste puntje van je ooghoek maar begin net iets daarvoor. Zet eerst wat lichte druk op je eyelinerpen en verlaag de druk steeds meer naar het uiteinde toe. Zorg dus dat je het laatste deel van de wing heel zacht en lichtjes erop zet en de punt van de pen als het ware loslaat en wegtrekt bij het tekenen van de uiterste punt. Maak van het zojuist getekende uiteinde van de wing nu voorzichtig een volledige wing. Trek hiervoor een lijntje van het uiteinde van de wing, naar het midden van je ooglid. Hoe je dit netjes doet is goed te zien in de video van 5:04 tot 5:08. Vul het geheel op met eyeliner en klaar is je wing. Het tekenen van de wing
Zet nooit teveel druk op de eyeliner pen bij het zetten van het uiteinde van de wing. Je wilt dat dit einde heel licht getekend is en als het ware in het niets verdwijnt. Je krijgt hierdoor een mooie, zachte basislijn.

8. Hoe maak je twee gelijke wings?

Het is vrij lastig om de wings voor beide ogen gelijk te krijgen bij het opdoen van de eyeliner. Er is geen speciale techniek voor. Probeer ongeveer op dezelfde hoogte te zitten en kijk steeds goed links en rechts om te vergelijken. Let bij beide ogen goed op, bij het stap voor stap aanbrengen van de eyeliner en werk niet te snel.
Breng na het tekenen van de wings wat mascara aan en klaar is je make-up.

We hopen dat je met deze tips een mooie wing hebt kunnen maken. Blijf vooral goed oefenen, dan gaat het vanzelf steeds beter.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!