1. Het beslag voor de koekjes maken
Doe de bloem met de poedersuiker in een kom en roer dit door elkaar. Schenk de gesmolten boter erbij, even doorroeren en vervolgens de eiwitten toevoegen. Roer alles met een garde goed door tot je een mooi, glad beslag hebt. Laat het beslag daarna een uurtje rusten in de koelkast.
2. Een sjabloon voor de koekjes maken
Neem een vierkant stukje stevig papier (evt. bakpapier) en teken er een eenvoudige (kerst)afbeelding op. Knip de afbeelding uit. Het papier waaruit de afbeelding is weggeknipt, is het sjabloon.
3. De koekjes op het bakblik strijken
Bekleed een bakblik met bakpapier. Leg het sjabloon op de bakplaat en smeer met een mesje of kwastje het beslag uit over het sjabloon. Haal het sjabloon eraf en leg het met wat tussenruimte naast het eerste koekje. Bestrijk het sjabloon opnieuw met beslag en herhaal dit tot het bakblik vol is.
4. De koekjes bakken
Bak de koekjes in een voorverwarmde oven op 160 graden in 13 tot 15 minuten mooi bruin. Laat de koekjes afkoelen en steek ze daarna met behulp van een paletmes voorzichtig van de bakplaat.
De koekjes zijn dun en krokant, dus pas op dat ze niet breken!
Heb je weinig tijd, of gewoon geen zin om zelf koekjes te bakken, neem dan kant en klare lichte, krokante koekjes om te garneren.
5. De brownietaart laten smelten
Zet de chocolade brownietaart 5 minuten in de magnetron op 600 watt en laat de taart een beetje smelten. Snijd de taart daarna met een warm mes in punten.
Als je de taart met een warm mes snijdt, blijft hij niet aan het mes plakken.
In plaats van een taart kun je ook gewone chocolade brownies of een ander soort taart gebruiken.
Wil je zelf brownies bakken bekijk dan de instructie ‘Hoe kun je zelf brownies bakken?’ op deze site.
6. Het grand dessert maken
Leg een punt taart op een bord en schep er wat slagroom op. Doe ook een beetje slagroom op het bord en schep op de slagroom een, mooi rond, bolletje ijs. Steek in het ijs een koekje als garnering. Neem een dessert glaasje met citroen sorbetijs en rasp er wat limoenschil op. Zet het glaasje ook op het bord en leg er een paar verse, doormidden gesneden aardbeien naast.
De taart is het lekkerst als je hem warm serveert.
De slagroom op het bord zet het bolletje ijs vast.
Natuurlijk kun je aan dit dessert van alles toevoegen, zoals bijvoorbeeld een beetje mousse, wat extra fruit of een mini puddingtje.
Het glaasje met sorbetijs is ook lekker als een spoon na het hoofdgerecht.