1. De bovenkant van de ananas snijden
Leg de ananas dwars op je snijplank en snijd de bovenkant met het groen eraf.
2. De onderkant recht snijden
Snijd de onderkant recht van de ananas af en zet de ananas stevig rechtop op je werkblad.
Zorg bij het afsnijden van de onderkant dat de snede mooi recht is, zodat de ananas stevig op de snijplank blijft staan!
3. De schil verwijderen
Je kunt de ananas op twee manieren schillen. Snel en makkelijk, door met een ruime marge de schil van boven naar beneden er in één keer recht af te snijden of dunner, met de ronding van de ananas mee.
4. De zwarte puntjes eraf snijden
Verwijder na het schillen met een dunner mes de zwarte puntjes, zodat er alleen geel vruchtvlees overblijft.
5. De ananas in ronde plakken snijden
Snijd de ananas over dwars in plakken en verwijder de harde kern met een mes.
6. De ananas in repen of blokjes snijden
Snijd het vruchtvlees recht naar beneden langs de kern af en daarna in reepjes of blokjes.
7. De ananas in punten snijden
Snijd de geschilde ananas recht naar beneden in vieren en daarna in punten.
Vergeet niet de harde kern weg te snijden!