Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Hoe doe je met skateboarden een 'frontside pop shove it'?

Omschrijving

Na jaren skateboarden is de 'frontside pop shove it' nog steeds een van de leukste skateboard tricks en de basis voor veel geavanceerdere manoeuvres. Je springt (maakt een ollie) en je board draait 180 graden achter je langs. Hoe je dit precies doet, kun je aan de hand van deze instructievideo in drie makkelijke stappen leren. In de handleiding eronder kun je de uitleg en tips over deze truc, nog eens nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Plaatsing van de voeten

Je zet beide voeten op het skateboard, je voorste voet op 2/3 van het board met je tenen iets over de rand. Je achterste voet zet je op de achterkant van het skateboard (de tail) met de bal van je voet op het puntje hiervan.

2. Het poppen van de frontside pop shove it

Bij het doen van een goeie frontside pop shove it is het belangrijk dat je tijdens het 'poppen' (het loskomen van de grond door de achterkant van je skateboard in te drukken) met je achterste voet een soort schuif/schop combinatie beweging maakt en tegelijkertijd met je gehele lichaam springt. Vervolgens zie je het board 180 graden horizontaal onder je draaien.
Een fout die vaak wordt gemaakt bij een frontside pop shove it, is dat het board te ver achter je belandt waardoor je niet fatsoenlijk erop kan landen. Dit ga je tegen door zelf ook een beetje naar achter te springen zodat je alsnog boven je board blijft hangen.
Als dat niet lukt dan moet je nog meer kracht zetten met je achterste voet bij het poppen, waardoor het board meer onder je blijft. Het helpt om met je hiel van je achterste voet het skateboard nog wat extra kracht mee te geven.

3. Het landen van een frontside pop shove it

Als het board 180 graden gedraaid is dan is het de bedoeling om met je voorste voet het board te vangen om de rotatie tegen te gaan. Vervolgens zet jij je achterste voet ook op het board en breng je het skateboard naar de grond waar je rustig door je knieën gaat om de impact te verkleinen.
De frontside pop shove it is een basis trick maar blijft zelfs na lange tijd leuk om te doen. Probeer, als je deze onder de knie hebt, om deze shove it te combineren met een kickflip of een heelflip om zo de hardflip of varial heelflip te krijgen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies