Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 70 instructies gemaakt

Hoe kun je karpers vangen? Karpervissen deel 1: het materiaal en het aas.

Omschrijving

Wil jij meer weten over karpervissen? In dit eerste deel van de drie informatieve video's legt Marco Kraal uit welk materiaal je nodig hebt en welke soorten aas je kunt gebruiken als je wilt gaan vissen op karper. Een video boordevol tips en informatie!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • visvergunning
  • karperhengel
  • molen met vrijloop systeem
  • nylonlijn 30/00
  • kippenmaïs
  • zoete maïs
  • boilies
  • duivenvoer
  • brood

1. Welk materiaal heb je nodig?

Marco gebruikt in dit geval een karperhengel met een molen voorzien van een vrijloop systeem en een nylon lijn van 30/00. De hengel is 3.60 m lang met een testcurve van 2 pond. Dit is vrij licht, maar je hebt dan extra veel plezier aan je vis.

2. Wat gebruik je als aas en lokvoer?

Je kunt verschillende soorten aas gebruiken. Gebruik je boilies, dan gaat de voorkeur uit naar vis van verschillende formaten. Je kunt ook zoete maïs uit blik of kippenmaïs gebruiken. Als je kippenmaïs gebruikt laat dit dan eerst 24 uur weken, en kook het vervolgens in een half uurtje zacht. Hetzelfde geldt voor het duivenvoer dat je dan daarna als lokaas kunt gebruiken. Een erg goed en veel gebruikt aas bij het karpervissen is brood, dat je kneedt tot een pluimpje of een balletje. Ook kun je een stukje broodkorst aan de haak bevestigen en en die op het water laten drijven. Met deze zogenaamde drijfkorst wordt meestal veel gevangen.

3. Het voeren van de vis

Gooi regelmatig kleine beetjes voer in het water, zodat de vis actief blijft. Blijf de vis voeren en zorg dat hij in de buurt blijft.
Geef niet teveel voer ineens, maar voorkom dat de vis zich vol vreet en weggaat.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!