Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Worst op de bbq: de juiste temperatuur en bereidingstijd.

Omschrijving

Hoe gril je worst op de bbq? In deze instructievideo leer je hoe je met de juiste temperatuur en bereidingstijd de lekkerste worst kunt bereiden en hoe je ervoor kunt zorgen dat de braadworst bij het barbecuen zijn vleessappen en smaak behoudt. Veel barbecue plezier alvast!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Goede barbecue - Coolblue
  • braadworsten groot of klein, aantal stuks naar keuze
  • olie
  • kruiden
  • naar keuze: barbecuesaus, mosterd, broodjes
  • En verder:
  • Barbecuetang - Bol.com
  • Kommetje
  • Bakkwastje
  • Groot bord

1. De worst bestrijken met olie

Giet wat olie in een kommetje. Leg de worsten op een bord en bestrijk ze met een bakkwastje dun met olie. Zo voorkom je dat de worst tijdens het grillen aan het rooster plakt.

2. De juiste temperatuur

Worst kun je het beste grillen op het heetste gedeelte van de bbq. Dat betekent dat je de worsten midden op het rooster legt. De juiste temperatuur

3. De vleessappen behouden

Keer de worst nooit met een vork. Door de gaatjes die je met de vork in het vlees prikt, verliest de worst haar vleessappen en daarmee haar smaak. Gebruik dus altijd een barbecue vleestang.

4. De juiste bereidingstijd van de worst

Keer de worst tijdens het grillen op de bbq regelmatig om. Een dikkere worst zal in ongeveer 10 à 11 minuten gaar zijn. Reken voor de dunnere worstjes 5 à 6 minuten. Het vlees is gaar als de worst van binnen niet meer roze is.
Heb je een barbecue met deksel dan kun je een paar minuten gaartijd minder rekenen.
Werk je met een vleesthermometer? Een well done rundvlees worst bereikt een kerntemperatuur van 70 graden en hoger en heeft een grijsbruine kleur.

5. De worst serveren

Leg de worsten op een bord en bestrooi ze met wat kruiden, bijvoorbeeld tijm. Serveer de worst naar keuze met wat mosterd, een barbecuesaus en een broodje. Eet smakelijk.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!