Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 404 instructies gemaakt

Hoe kun je een boerenomelet bereiden?

Omschrijving

Een boerenomelet is een omelet gevuld met diverse ingrediënten. Het recept van dit eiergerecht is makkelijk en ideaal voor een snelle maaltijd; weer eens wat anders dan een standaard gebakken of gekookt ei'tje! Geserveerd op brood is het een heerlijk lunchgerecht, maar het kan ook als een volwaardige hoofdmaaltijd worden gegeten. In de instructievideo kun je zien hoe je deze omelet kunt maken. In de geschreven handleiding kun je de bereidingswijze, het recept en de ingrediënten nog eens nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • voor 2 personen:
  • 4 eieren
  • 3 à 4 plakjes ontbijtspek
  • 3 à 4 plakjes kaas
  • 1 ui
  • 250 gr champignons
  • 2 tomaten
  • 1 dl melk of room
  • klontje boter
  • peper en zout

1. De groente snijden

Snij de tomaat in kleine stukjes, de ui in ringen en de champignons in plakjes.

2. De eieren breken en kloppen

Breek de eieren in een schaaltje en klop ze met een vork een beetje los.
Doe er de melk of room bij, klop alles luchtig door elkaar en breng het mengsel op smaak met zout en peper.

3. Het spek en de groente bakken

Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin het spek, de ui en de champignons lichtbruin.
Voeg de tomaten erbij en bak het geheel nog een paar minuten op hoog vuur.
Wel af en toe omscheppen om verbranden te voorkomen!

4. Het ei erbij gieten

Giet het eimengsel bij het spek en de groente in de pan en laat dit op een niet te hoog vuur stollen.
Leg als het ei gestold is de plakjes kaas er overheen en laat deze smelten.
De omelet mag nog wel een beetje vloeibaar zijn in het midden.

5. De omelet serveren

Maak met behulp van een plat mes de zijkanten en de onderkant van de omelet voorzichtig los van de pan. Leg een deksel even groot als de pan op de omelet, draai de pan voorzichtig in één keer om en laat de omelet op een bord of schaal glijden. Serveer de omelet met brood.
Schud even met de pan heen en weer om zeker te weten, dat de omelet los is van de bodem.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!