Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 61 instructies gemaakt

Speklap van de BBQ: de perfecte bereidingswijze.

Omschrijving

Hoe je een speklap perfect kunt bereiden op de BBQ, leer je in deze instructie. Speklappen bakken op de barbecue kan soms moeilijker zijn dan je denkt. Soms is de speklap niet gaar genoeg en soms is deze verbrand. In de instructie krijg je tips en uitleg om een speklap op de BBQ perfect te bakken, zodat de speklappen lekker knapperig worden en een mooie goudbruine kleur hebben!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Speklap op het rooster direct boven de hete kolen

Leg de speklappen op het rooster van de barbecue. Het is belangrijk dat je de speklap eerst boven de hete kolen legt. Doordat het vet op de kolen valt, zullen er wat vlammen ontstaan. Door de vlammen zal het vet wat meer verbranden, waardoor de speklapjes knapperiger worden. Speklap op het rooster direct boven de hete kolen

2. Speklap op het rooster naast de hete kolen

Als de speklappen goed gebakken zijn, wil je natuurlijk niet dat de speklappen zwart worden. Daarom kun je ze dan het beste leggen op het gedeelte van het rooster waaronder geen hete kolen liggen. Zo wordt de speklap indirect toch gebakken, zodat deze wel gaar is zodra je de speklap van de barbecue haalt. Speklap op het rooster naast de hete kolen
Als je zeker wil weten dat de speklappen goed gaar zijn, is het beste om ze even door te snijden. De binnenkant moet wit zijn en de buitenkant goudbruin.

3. Speklap BBQ: hoe lang moeten ze erop?

Hoe lang het duurt voordat de speklap op de barbecue gaar en knapperig is, is afhankelijk van de dikte van het vlees. De totale tijd om een speklap te bereiden op de barbecue is ongeveer 10 minuten.

4. Speklappen van de barbecue halen

Zodra de speklappen een goudbruine kleur hebben en er knapperig uitzien, is het tijd om de speklappen van de barbecue te halen. Eet smakelijk!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!