Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 917 instructies gemaakt

Meubels verven: een oud krukje een kleurrijk zigzag patroon geven.

Omschrijving

Een houten krukje verven is een leuke manier van oude meubels pimpen. Het beschilderen van het krukje met dit zigzag patroon, is niet moeilijk. In de instructievideo leer je hoe je stapsgewijs het krukje kunt verven en wat je ervoor nodig hebt. Door de twee kleuren verf waarmee je werkt, ontstaat er een speels effect. Het eindresultaat is verrassend en het krukje is leuk om neer te zetten in bijvoorbeeld de woonkamer of de kinderkamer. Als plantentafeltje, bijzettafeltje of gewoon om op te zitten! Veel plezier ermee.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • oud houten krukje
  • schuurblokje
  • twee kleuren verf (een lichte en een donkere kleur)
  • afplaktape
  • afdekfolie
  • twee kwasten
  • houten roerstaafjes

1. Krukje opschuren

Schuur het krukje eerst even licht op. Maak het krukje daarna stofvrij door het af te borstelen, met de stofzuiger af te zuigen of af te nemen met een licht vochtig doekje.
Krukje opschuren
Neem je het krukje af met een vochtig doekje, zorg er dan voor dat het weer helemaal droog is voordat je de verf gaat aanbrengen.

2. Bovenkant verven

Plaats het krukje op het afdekfolie, zodat je met schilderen geen verf op de vloer kunt knoeien. Beschilder de bovenkant van het krukje (de zitting) met de lichte kleur verf. Laat de verf daarna goed drogen, totdat deze overschilderbaar is. De droogtijd is afhankelijk van de verf die je gebruikt; dit staat op de verfbus aangegeven. Bovenkant verven

3. Figuur plakken

Plak met het afplaktape een zigzagfiguur op de bovenkant van het krukje. Dit doe je door gelijke stukjes tape steeds haaks op elkaar te plakken, zodat er een zigzaglijn ontstaat. Plak een volgende lijn tegen de vorige lijn aan, totdat de zitting helemaal beplakt is.
Heb je de bovenkant volledig beplakt, verwijder dan om en om een zigzagstrook, zodat het figuur tevoorschijn komt. Figuur plakken
Door deze manier van werken zorg je ervoor dat de strepen precies op gelijke afstand van elkaar zitten.

4. Kleur aanbrengen

Breng nu de gekleurde verf aan op het krukje. Beschilder zowel de poten als de bovenkant van het krukje. Bij het beschilderen van de zitting, kun je nu dus gewoon over het tape heen verven.
Laat de verf vervolgens weer goed drogen. Kleur aanbrengen

5. Tape verwijderen

Is de verf goed droog? Dan kun je de afplaktape verwijderen. Het resultaat: een verrassende en kleurrijke eyecatcher voor in de keuken, de woonkamer of de kinderkamer. Veel plezier met je gepimpte krukje. Tape verwijderen
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!