Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Bloembollen planten in tuin en potten.

Omschrijving

Bloembollen planten kun je het beste doen in het najaar. Het planten van bollen in volle grond, maar ook in potten, wordt uitgelegd in deze instructievideo. Voor het planten van voorjaarsbloeiers, zoals tulpen, narcissen, hyacinten en crocussen, zijn oktober en november de beste maanden. In januari verschijnen de eerste bloemen, het begin van een bloeiende lentetuin. In de handleiding onder deze instructievideo kun je de uitleg over het poten van de bollen en bijbehorende tips nog eens nalezen. En dan lekker aan de slag voor een kleurrijk voorjaar! Veel plezier!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • potgrond
  • bloembollen naar wens, zoals tulpen, alliums (sieruien), hyacinten, grootbloemige narcissen, sterhyacinten, crocussen, etc.
  • schepje
  • steker
  • grote bloempotten of bakken
  • tuinhandschoenen

1. Narcissen planten

Plant de narcissenbol twee keer zo diep als de bol hoog is. Dus: een bol van 5 cm hoog, in een gat van 10 cm diep.
Altijd de bol planten met het puntje omhoog!
Narcissen kun je in de volle grond planten, maar ook erg goed in potten of bakken.

2. Crocussen in gazon planten

Doe de bollen in een mand. Loop over het gras, pak een handjevol bollen en gooi ze achteloos over je schouder op het gras. Zo krijg je een mooi natuurlijk effect. Daarna kun je de bollen planten waar ze zijn neergekomen. Een gaatje steken, bolletje erin, het gaatje dichtdrukken en klaar.
Meng verschillende kleuren crocussen voor een vrolijke, natuurlijke kleurenmix.

3. Potten beplanten met lagen bloembollen

Plant voor een extra lange bloei in het voorjaar verschillende lagen bloembollen boven elkaar, de zogenaamde 'lasagne beplanting'. Dek de gaten in de pot of bak af met scherven. Verdeel een laag potgrond over de bodem en plant hierin de tulpenbollen. Verdeel hierover een laag potgrond en plant er de hyacinten in. Hierover opnieuw een laag grond en plant als laatste de sterhyacinten, die als eerste zullen bloeien. Het geheel afdekken met een laagje potgrond.
Plant de bollen niet recht boven elkaar, maar laat ze iets verspringen. De bovenste bollen kunnen dan de groei van de onderste bollen niet belemmeren!
Deze pot staat garant voor een lentebloei van maart, zeker tot mei.
Om nu al plezier te hebben van deze potten kun je ze beplanten met winterviolen. Daarvan heb je de komende winter maandenlang plezier.
Deze 'lasagne beplanting' kan natuurlijk ook heel goed in de volle grond.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!