1. De cupcakes bakken
Bak de cupcakes volgens de gebruiksaanwijzing op het pak en laat ze daarna afkoelen.
2. De roomkaas bij de cake doen
Verkruimel de afgekoelde cakes boven een kom. Doe de roomkaas erbij en kneed dit tot een stevige bal.
Je kunt natuurlijk ook gewoon een kant-en-klaar cake uit de supermarkt of een cakemix gebruiken.
3. De cakebolletjes maken
Neem een klein beetje van de grote cakebal, kneed dit stevig door zodat het goed plakt en draai er daarna een bolletje van, ongeveer ter grootte van een kleine stuiterbal. Leg de bolletjes in een eierdoos of op een bord met een stukje bakpapier en zet ze een half uur in de koelkast of 10 minuten in de vriezer.
Zorg dat de bolletjes mooi rond worden!
Als je de cakebolletjes in een eierdoos legt, blijven ze door de rondingen in de doos mooi rond.
4. De bolletjes op de stokjes zetten
Smelt de chocoglazuur in een pannetje met heet water en giet de glazuur in een schaaltje. Haal de cakebolletjes uit de koelkast of vriezer. Pak een lolliestokje, doop het ongeveer 1,5 cm in de chocolade en duw het stokje tot aan de rand van de chocolade in het midden van het bolletje.
Doordat het bolletje koud is stolt de chocolade en blijft het bolletje goed plakken aan het stokje.
5. De bolletjes door de chocoglazuur halen
Haal het bolletje door de chocoglazuur, zodat het helemaal met chocolade bedekt is. Tik daarna, terwijl je het stokje langzaam draait, met het stokje zachtjes op het randje de overtollige chocolade van het bolletje af (video 3.36 - 3.42). Zet de stokjes met de bolletjes omhoog in een glas en laat ze drogen.
Als je de glazen vult met decoratiezand blijven de stokje met de bolletjes erop nog iets steviger staan.
Als het glazuur helemaal droog is, kun je de bolletjes decoreren met topping.
6. Een versiering met roze topping en zilverpareltjes
Knijp de topping helemaal tot in de punt en spuit met behulp van een stervormig spuitmondje het bolletje rondom tot onderaan vol met kleine toefjes topping, zodat het bolletje helemaal bedekt is. Maak de versiering af door in de toefjes topping voorzichtig pareltjes te drukken (video 4.00 - 4.46).
Knijp zachtjes, zodat de toefjes klein worden!
7. Een versiering met witte topping en decoratiebloemetjes
Gebruik ook voor deze versiering weer het stervormig spuitmondje. Begin buitenom en spuit helemaal door naar binnen en omhoog het bolletje voor een derde vol met topping. Eindig met een toefje topping bovenop. Steek als finishing touch in de topping een decoratiebloemetje (video 5.15 - 5.52). En... klaar is je vrolijke traktatie!