Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe maak je een strik van marsepein of fondant voor op een gedecoreerde taart?

Omschrijving

Hoe je snel en simpel een strik van marsepein voor op je taart maakt leer je in deze instructie. Met zo’n marsepein strik als taartdecoratie oogt je taart extra feestelijk. Met de stapsgewijze uitleg in de video gaat het zeker lukken om ook jouw taart of cupcakes met deze decoratie te versieren. Onder de video vind je de geschreven uitleg om alle stappen nog eens extra te kunnen nalezen . Veel plezier bij het maken van deze strik van marsepein of fondant voor een mooi gedecoreerde taart.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • marsepein of fondant in de gewenste kleur
  • werkplank
  • rolstok
  • liniaal
  • scherp mesje

1. De marsepein uitrollen

Neem een stukje marsepein en kneed dit soepel. Rol de marsepein daarna uit tot een rechthoekige plak van ongeveer 3 millimeter dik.
In plaats van marsepein kun je ook fondant gebruiken. De werkwijze blijft dan hetzelfde.

2. Repen marsepein snijden

Snijd uit de plak marsepein een lange reep van 20 centimeter lang en 2 centimeter breed. Snijd de reep doormidden, waarna je 2 repen marsepein met ieder een lengte van 10 centimeter overhoudt. Leg een reep opzij en snijd de andere reep opnieuw doormidden. Hierna houd je 2 korte repen marsepein van 5 centimeter lang over.
De lengte en breedte van de repen marsepein kun je natuurlijk aanpassen, al naargelang je een grotere of kleinere strik wilt maken.

3. De lussen van de strik maken

Pak één van de korte reepjes marsepein en vouw deze dubbel tot een mooie, bolle lus. Pak de onderkant van de lus tussen je duim en wijsvinger en druk de zijkanten voorzichtig naar elkaar toe, zodat er een soort van plooi ontstaat. Nadat je de plooi hebt gemaakt snijd je de samengeknepen onderkant van de lus af. Zorg daarbij wel dat de lus bol blijft staan.
Maak hierna op dezelfde manier van het andere korte reepje marsepein een tweede lus. De lussen van de strik maken

4. De marsepein strik maken

Pak de overgebleven reep marsepein en snijd die doormidden, waarna je weer 2 kortere repen overhoudt. Halveer daarna een van deze repen in de lengte tot 2 smalle reepjes marsepein. Leg de twee lussen met de uiteinden tegen elkaar aan en druk ze iets boller. Neem een smal reepje marsepein en vouw dit om het midden van de strik, waar de lussen tegen elkaar aan liggen, heen. Snijd de overtollige marsepein daarna weg. Hiermee is de bovenkant van je marsepein strik nu klaar. De marsepein strik maken

5. Linten van marsepein aan de strik maken

Het enige dat je nu nog hoeft te doen is 2 linten maken voor aan de strik. Pak hiervoor de overgebleven brede reep marsepein. Snijd de reep iets smaller en daarna doormidden. Snijd aan het uiteinde van ieder reepje een driehoekje marsepein weg of snijd de onderkant schuin af. Leg daarna de marsepein linten in een V vorm naast elkaar en leg de strik er bovenop. Je strik van marsepein of fondant is nu klaar om je taart mee te decoreren. Linten van marsepein aan de strik maken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!