Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

DIY: Kerstboom vouwen van je oude tijdschrift. Duurzaam en origineel!

Omschrijving

Mooi, origineel en duurzaam: een mini kerstboom vouwen van een tijdschrift of reclamefolder. Knutselen voor Kerst hoeft niet moeilijk te zijn of veel geld te kosten, dat blijkt met deze knutselinstructie maar weer! Hoe je deze originele kerstboom kunt vouwen, leer je in deze instructievideo. Zo’n zelfgemaakte kerstboom van papier doet het goed als kerstdecoratie, maar ook als grappige kerstversiering op een feestelijk gedekte tafel. Voordeel van deze milieubewuste kerstversiering is dat het maken ervan weinig tijd kost, je het materiaal ervoor al in huis hebt en dus kunt recyclen. Een goedkope en gemakkelijke manier om zo wat extra kerstsfeer in je huis te brengen. Ook erg leuk om samen met de kinderen te knutselen!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • oud tijdschrift, reclameblad of tv-gids
  • optioneel: een vouwbeen
  • optioneel als versiering:
  • een spuitbus met lijm, glitters, lint, draad, enz.
  • Tip: bij Bol.com kun je online veel knutselspullen bestellen

1. Eerste bladzijde vouwen (video 0.20 – 1.09)

Leg het blad of folder open en vouw de rechterbovenhoek van de rechterbladzijde naar links. Scherp de vouw aan en vouw vervolgens de rechter zijkant van het gevouwen deel, nog een keer naar links. Ook deze vouw weer aanscherpen.
Het gevouwen blad hoeft niet helemaal in het midden aan te sluiten, er mag een paar millimeter tussen zitten.
Hoe meer bladzijden, hoe voller de kerstboom wordt.

2. Onderkant naar binnen vouwen (video 1.09 – 1.25)

Sla de gevouwen bladzijde om naar links en vouw de punt aan de onderkant, naar boven. Scherp de vouw aan en vouw de punt weer terug naar beneden. Duw het vouwsel aan de onderkant iets open en vouw nu de punt naar binnen, tussen het vouwsel.

3. Volgende bladzijden

Herhaal stap 1 en 2 met iedere volgende pagina.
Hoe verder je komt, hoe meer de gevouwen bladzijden aan de linkerkant zich ophopen. Door de gevouwen bladzijden naar achteren, de andere kant op, te vouwen, wordt het werk weer platter en het vouwen makkelijker.

4. De boom rechtop zetten

Als je de laatste bladzijde hebt gevouwen, zet je de gevouwen boom rechtop. Verdeel de bladzijden gelijkmatig, zodat je een mooie boom krijgt, die stevig staat. De boom rechtop zetten
Vouw meerdere boompjes, als decoratie voor op je kersttafel.

5. De boom versieren

Bespuit de boom met lijm en bestrooi hem rijkelijk met glitters. Je kunt de boom ook versieren met lint of gekleurd draad (video 8.40 – 8.50), of wat je fantasie je ingeeft.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!