Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Kerstboom Verzorgen en Naalduitval Voorkomen.

Omschrijving

Door je kerstboom goed te verzorgen heb je langer een mooie kerstboom. Maar dat niet alleen, met de juiste verzorging van een kerstboom voorkom je ook naalduitval. Dat scheelt een boel werk als je na de feestdagen je boom weer moet aftuigen en opruimen. In deze instructievideo leert Romeo van GreenYourDay je wat je moet doen om een kerstboom zonder kluit zo lang mogelijk in goede conditie te houden. Onder de video hebben we alle tips nog even geschreven kort samengevat, met daarbij een benodigdhedenlijstje met hetgeen je nodig hebt om je kerstboom goed te kunnen verzorgen. Wij wensen je alvast een fijne feestmaand.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • kerstboom op stam
  • kerstboomstandaard met waterreservoir - Bol.com
  • zaag - Bol.com
  • snijbloemenvoeding, zakje of fles
  • maatbeker
  • water

1. De kerstboom laten acclimatiseren

Zou je een kerstboom direct vanuit de kou buiten, in de warme kamer binnen zetten dan is dit een te grote overgang. Laat de kerstboom daarom eerst één à twee dagen wennen op een koele plek in huis, bijvoorbeeld in een garage of schuur.

2. De kerstboom opnieuw afzagen

Op het moment dat je een kerstboom koopt heeft de afgezaagde boom vaak al enkele dagen bij de verkoper gelegen. De boom is dus niet altijd vers meer en kan daardoor wat droog zijn. Zaag daarom bij thuiskomst eerst een klein stukje van de stam af (ca. 3 cm), zodat de boom een verse wond heeft en goed water kan opnemen. Zet daarna de boom direct in een emmer met water op de plek waar de boom kan acclimatiseren.
Gebruik een grote emmer en zorg dat de boom ook tijdens het ‘wennen’ steeds ruim voldoende water heeft!

3. De kerstboom in de kerstboomstandaard plaatsen

Plaats de boom in de standaard en zet hem op een lichte plek, een paar meter van de verwarming vandaan. Doe 1 liter water in een maatkan. Neem vervolgens een zakje met snijbloemenvoeding of meet, als je een flesje gebruikt, de voeding af en voeg de voeding toe aan het water. Roer het water even door en giet als de voeding helemaal is opgenomen, het water bij de kerstboom in de standaard. Je zult zien dat de de kerstboom door de snijbloemenvoeding veel minder last heeft van naalduitval, ook als je hem gaat opruimen. De kerstboom in de kerstboomstandaard plaatsen
Een kerstboom kun je vergelijken met een bloem die je op water zet.
Gebruik daarom ook voor je kerstboom een zakje met snijbloemenvoeding zoals je bij de bloemist krijgt als je bloemen koopt. De kerstboom zal zijn naalden minder snel laten vallen en langer mooi blijven.
Alleen bij gezaagde kerstbomen kun je snijbloemenvoeding in het water doen. Heeft de boom een kluit, dan is het geen snijbloem meer maar gewoon een plant die groeit.
Zorg vooral dat de kerstboom niet droog komt te staan, dus controleer regelmatig het waterpeil in de standaard en vul het water tijdig aan!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!