1. Het servet dubbelvouwen
Leg het servet plat voor je op tafel en vouw het, naar je toe, in de breedte dubbel. Vouw het daarna van rechts naar links, een tweede keer dubbel.
2. Het servet draaien
Draai het servet een kwartslag, waarna het met de losse punten naar je toe ligt.
3. Punten omvouwen
Vouw de vier punten één voor één om naar achteren, waarbij je steeds een kleine strook stof vrij laat tussen de verschillende punten.
Vouw de punten dus niet helemaal op elkaar!
4. Het servet omkeren en naar binnen vouwen
Draai het servet met de gevouwen punten in zijn geheel om. Pak de linkerkant van het servet en vouw deze naar rechts, met de punt tegen de rechter zijkant aan. Pak daarna de rechterkant en vouw deze naar links, op de gevouwen linkerkant.
5. Servet omkeren en draaien
Keer het servet weer om, waarbij je het tegelijkertijd zo draait, dat de onderste punt aan de bovenkant komt te liggen en de bovenste punt beneden.
Alle gevouwen punten wijzen nu naar beneden!
6. Punten omhoog vouwen
Vouw de bovenste punt voor de helft omhoog. Doe hetzelfde met de punt van de laag stof eronder, maar steek nu het puntje weg onder de stof van de vorige punt. Doe hetzelfde met de overig drie punten.
7. Finishing touch kerstdecoratie eettafel
Zoals je kunt zien is de ‘kerstboom’ nu klaar. Je kunt de ‘boom’ extra feestelijk maken door er een bloemetje, strikje of andere versiering als piek bovenop te steken. Leg de servetten daarna als mooie Kerst tafelversiering op de borden.