Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Kerstidee: servetten vouwen als kerstboom.

Omschrijving

Bij het dekken van een mooie Kerst tafel horen mooi gevouwen servetten. Is je tafel met Kerst mooi gedekt met passend gevouwen servetten als kerstdecoratie, dan heb je zeker een blikvanger. Hoe je een servet kunt vouwen als kerstboom, kun je stap voor stap zien in deze instructievideo. Je zult zien het is niet moeilijk. In de handleiding onder de video hebben we de te volgen stappen nog even voor je op een rij gezet.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Het servet dubbelvouwen

Leg het servet plat voor je op tafel en vouw het, naar je toe, in de breedte dubbel. Vouw het daarna van rechts naar links, een tweede keer dubbel.

2. Het servet draaien

Draai het servet een kwartslag, waarna het met de losse punten naar je toe ligt.

3. Punten omvouwen

Vouw de vier punten één voor één om naar achteren, waarbij je steeds een kleine strook stof vrij laat tussen de verschillende punten.
Vouw de punten dus niet helemaal op elkaar!

4. Het servet omkeren en naar binnen vouwen

Draai het servet met de gevouwen punten in zijn geheel om. Pak de linkerkant van het servet en vouw deze naar rechts, met de punt tegen de rechter zijkant aan. Pak daarna de rechterkant en vouw deze naar links, op de gevouwen linkerkant.

5. Servet omkeren en draaien

Keer het servet weer om, waarbij je het tegelijkertijd zo draait, dat de onderste punt aan de bovenkant komt te liggen en de bovenste punt beneden.
Alle gevouwen punten wijzen nu naar beneden!

6. Punten omhoog vouwen

Vouw de bovenste punt voor de helft omhoog. Doe hetzelfde met de punt van de laag stof eronder, maar steek nu het puntje weg onder de stof van de vorige punt. Doe hetzelfde met de overig drie punten.

7. Finishing touch kerstdecoratie eettafel

Zoals je kunt zien is de ‘kerstboom’ nu klaar. Je kunt de ‘boom’ extra feestelijk maken door er een bloemetje, strikje of andere versiering als piek bovenop te steken. Leg de servetten daarna als mooie Kerst tafelversiering op de borden. Finishing touch kerstdecoratie eettafel
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!