Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 693 instructies gemaakt

Kinderfiets kopen: maat, veiligheid en kwaliteit bepalen.

Omschrijving

Bij het kiezen van een kinderfiets speelt veiligheid een belangrijke rol. De juiste maat van de fiets is daarbij erg belangrijk. Ook de kwaliteit is bij het fiets kopen van belang. Wil je veilig met je kind kunnen fietsen, bekijk dan de instructievideo. Hierin wordt uitgelegd hoe je de juiste maat selecteert, wanneer een kinderfiets veilig is en waar je bij kwaliteit op moet letten. In de geschreven handleiding onder de video kun je het allemaal nalezen.

Handleiding

1. Het selecteren van de juiste maat fiets

De voeten van het kind moeten eenvoudig de grond kunnen raken. Bij het nemen van een bocht mogen de benen nooit het stuur raken. Jongens moeten ook op een jongensfiets comfortabel kunnen op- en afstappen.
Een te grote of te kleine fiets kan leiden tot gevaarlijke situaties!
Wil je toch een fiets die kan meegroeien, let er dan op hoe laag en hoe hoog je het stuur en het zadel kunt instellen!

2. Veiligheidsvoorzieningen kinderfiets

Voor een zo goed mogelijke veiligheid moet de fiets onder meer voorzien zijn van een goedgekeurde, roze achterreflector, zijreflectie op de banden en gele reflectoren op de trappers. Het oppervlakte van de trappers moet stroef zijn.

3. Een terugtraprem of handrem?

Vooral voor heel jonge kinderen is een fiets met een terugtraprem beter te bedienen dan een handrem. Kies je een kinderfiets met een handrem, dan moet deze verstelbaar zijn.

4. De kwaliteit van een kinderfiets

Let altijd op duurzaamheid, een degelijk spatbord, een dichte kettingkast en goede remmen. Een terugtraprem gaat minder snel kapot dan een handrem. Sommige modellen hebben meer onderhoud nodig dan andere, dus houd ook rekening met roest.
Een degelijke en veilige kinderfiets is over het algemeen niet goedkoop!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!