Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Verkoopprijs bepalen bij het verkopen van je auto: 7 tips.

Verkoopprijs bepalen bij het verkopen van je auto: 7 tips.
Omschrijving

Voordat je een auto kunt verkopen zul je de verkoopprijs moeten bepalen. Hoe je een goede prijs hanteert en met welke factoren je rekening dient te houden, lees je in onderstaande handleiding. Zo heb je een sterker verhaal en sta je steviger in je schoenen bij het onderhandelen met de potentiële koper. Veel succes met het verkopen van je auto.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Oriëntatie op de prijs

Om een idee te krijgen van de prijs die je voor je auto zou kunnen vragen, kijk je op internet of bezoek je een autobedrijf of dealer. Er zijn goede websites die je via rekenformules een prijsindicatie kunnen geven. Als je liever persoonlijk in gesprek gaat dan kan een autobedrijf of dealer je verder helpen.

2. Hoe courant is mijn auto?

Met courantheid wordt bedoeld 'hoe gewild' een auto is. De populariteit en verkoopbaarheid van je auto hangt samen met een aantal factoren. Hieronder zullen we stapsgewijs de factoren behandelen die hierbij een rol spelen.

3. Het uiterlijk van de auto

Eén van de dingen die bepalend zijn voor het uiterlijk van je auto is de lak. Een metallic lak geeft wat meer glans en meer uitstraling aan een auto dan een unilak, dus niet metallic. Daarnaast is een metallic lak harder en sterker, omdat deze lak uit meerdere lagen bestaat. Ook de kleur van de lak speelt een rol. Een donkere kleur zoals zwart, antraciet grijs of donkerblauw is gewilder dan een opvallende, felle kleur, waar maar een enkeling van gecharmeerd is.

4. De veiligheid van de auto

De veiligheid van je auto speelt ook een rol bij het bepalen van de verkoopprijs. Heeft de auto bijvoorbeeld een elektronisch stabiliteitsprogramma, oftewel esp? (zie uitleg onderaan deze pagina). Ook het aantal airbags waarmee de auto is uitgerust, is een belangrijk punt.

5. Het comfort en gebruiksgemak

Het comfort en het gebruiksgemak spelen eveneens een rol. Een bestuurdersstoel die in hoogte verstelbaar is, kan erg makkelijk zijn als je niet al te groot bent. Zit er airco in de auto? Op warme dagen zeer aangenaam. Een ingebouwd navigatiesysteem kan zeker een pluspunt zijn.

6. De staat van de auto

Als je gaat adverteren met je auto, vermeld dan ook de dingen die mis zijn, zoals bijvoorbeeld een sterretje in de ruit, een kras(je) in de lak en de staat van de banden. De klant krijgt zo een reëel beeld van wat je aanbiedt en waarop de vraagprijs van je auto is gebaseerd.
Wees bij het vermelden van de huidige staat van de auto eerlijk. De klant weet dan wat hij of zij kan verwachten en komt achteraf niet voor onplezierige verrassingen te staan. Je zorgt er tevens voor dat een afspraak voor beide partijen relevant is en niet zorgt voor verspilling van tijd of moeite.

7. De kilometerstand en het type motor

Om te bepalen hoeveel kilometers er nog met de auto kan worden gereden, zal de koper naar de kilometerstand kijken. Belangrijk punt daarbij is het type motor. Een dieselmotor heeft een langere levensduur en er kunnen meer kilometers mee worden gereden dan met een benzinemotor.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!