Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 76 instructies gemaakt

Dessert recept: Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien

Dessert recept: Wentelteefjes met gemarineerde aardbeien
Omschrijving

Wentelteefjes, ook wel French toast genoemd, zijn er in vele lekkere varianten. In dit recept leer je hoe je wentelteefjes met gemarineerde aardbeien kunt maken als dessert. Als brood gebruik je rozijnenbrood, wat de wentelteefjes een zoete twist geeft. De wentelteefjes zijn snel klaar en ook als minder ervaren kok kun je dit nagerecht heel makkelijk maken.

Handleiding
Benodigdheden
  • 4 eetlepels kandij suiker
  • 4 eetlepels water
  • 4 eetlepels balsamico siroop
  • bakje aardbeien
  • 2 eieren
  • 2 dl melk
  • een rozijnen brood
  • boter
  • vanilleijs of slagroom

1. De aardbeien marineren

  • Laat 4 eetlepels kandijsuiker met 4 eetlepels water en 4 eetlepels balsamico siroop rustig inkoken tot een mooi siroopje.
  • Laat de siroop daarna even afkoelen.
  • Was de aardbeien en verwijder het kroontje.
  • Doe de aarbeien in een kommetje en giet de marinade er overheen.
  • Zet de aarbeien opzij en laat ze marineren.

2. Wentelteefjes maken

  • Klop twee eieren los in een ruime kom en voeg 2 dl melk toe.
  • Haal de korsten van het brood en snijd het brood in plakken van gelijke dikte.
  • Haal de plakken rozijnenbrood door het losgeklopte ei.
  • Verwarm wat boter in de pan. Let wel goed op dat de boter niet aanbrandt tijdens smelten.
  • Bak de rozijnen wentelteefjes in de hete boter aan beide kanten goudbruin.

3. Wentelteefjes serveren

Leg een paar wentelteefjes op een bord. Garneer de wentelteefjes met wat gemarineerde aardbeien en een bolletje vanille ijs of wat slagroom. Geniet van dit feestelijke en makkelijke dessert!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!