Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker LOréalParis

LOréalParis
Heeft 3 instructies gemaakt

Hoe kun je de perfecte smokey eyes maken?

Hoe kun je de perfecte smokey eyes maken?
Omschrijving

In deze instructie kun je stap voor stap zien hoe je de perfecte smokey eyes kunt maken. Door middel van het gebruik van een simpele eyeliner, oogschaduw en een mascara. In slechts enkele stappen de perfecte smokey eyes voor een avondje stappen of voor overdag.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Oogpotlood
  • Oogschaduw (een lichte kleur en een donkere kleur zoals grijs, donkerbruin of zwart)
  • Mascara
  • Toebehoren zoals make-up kwastjes e/o wattenstaafjes
  • Online te bestellen bij:
  • Etos.nl

1. Oogpotlood aanbrengen

Zet een streep met het oogpotlood boven en onder de wimperrand. Vervaag deze lijn vervolgens naar buiten toe. Gebruik hiervoor een wattenstaafje, kwast of gewoon je vingers.

2. Oogschaduw aanbrengen

Breng een donkere kleur oogschaduw aan op het ooglid. Gebruik hiervoor een zwarte, bruine of donkergrijze kleur. Werk van je buitenste ooghoek naar binnen toe bij het aanbrengen van de oogschaduw.
Smokey eyes hoeven niet altijd zwart te zijn. Je kunt na de basis namelijk ook gekleurde oogschaduw aanbrengen om een ander effect te krijgen en het geheel net wat vrolijker te maken.

3. Highlighter aanbrengen

Breng vervolgens een lichte highlight kleur aan in de binnenkant van het ooglid en onder de wenkbrauw. Laat de kleuren van de oogschaduw mooi in elkaar overlopen door ze met een kwastje, wattenstaafje of eventueel je vingers, wat te vervagen.

4. Mascara aanbrengen

Breng als laatste de mascara aan. Hiermee kun je de look helemaal afmaken. Door een goede, donkere mascara te gebruiken zorg je voor een mooi wimpereffect. Dat zorgt ervoor dat de smokey eyes nog beter uitkomen. Naar wens kun je ook valse wimpers gebruiken.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!