Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker MaybellineNL

MaybellineNL
Heeft 7 instructies gemaakt

Hoe kun je mascara opdoen zonder dat het klontert?

Hoe kun je mascara opdoen zonder dat het klontert?
Omschrijving

Klontjes en aan elkaar geplakte wimpers... je herkent het vast wel. Mascara aanbrengen is niet altijd zo makkelijk als het lijkt en om je ogen echt mooi te laten stralen, is het natuurlijk fijn om te weten hoe je het klonteren en vastplakken van je wimpers kunt voorkomen. In deze instructie kun je daarom lezen hoe je professioneel je mascara kunt aanbrengen. Met de tips en een goede uitleg zul je zien dat je een geweldig effect creëert!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Mascara
  • Wattenstaafjes
  • Een tissue
  • Make-up remover
  • Online te bestellen bij:
  • Etos.nl

1. Borsteltje afnemen met een tissue

Neem, indien nodig, het borsteltje van je mascara af met een tissue. Ook al lijkt het dat je er dan veel mascara vanaf haalt, er blijft nog genoeg op het borsteltje zitten om je wimpers mee te doen. Is de mascara al wat ouder, dan verwijder je met de tissue zo eventuele klontjes die aan het borsteltje kleven.

2. Zigzag beweging maken

Begin bij het opdoen van de mascara bij de wimperaanzet. Maak een zigzaggende beweging richting het einde van je wimpers. Door deze beweging te maken, voorkom je dat de wimpers aan elkaar vastplakken.
Heb je geknoeid en zit er mascara op je ooglid of onder je oog? Verwijder dit dan met een wattenstaafje. Bij sommige mascara's kan dit gewoon met warm water. Voor andere mascara's kan het nodig zijn om een klein druppeltje make-up remover op het wattenstaafje te doen. Wees dan wel voorzichtig dat je niet per ongeluk ook andere make-up van je wimpers verwijdert.

3. Van binnen naar buiten opdoen

Werk bij het opdoen van de mascara van binnen naar buiten en breng zo verschillende laagjes aan voor een mooi en intens effect.
Maak nooit een pompende beweging met het borsteltje in de tube van de mascara. De mascara droogt hierdoor uit.
Is de mascara bijna leeg? Maak met het borsteltje een draaiende beweging in de tube, om de laatste restjes goed eruit te halen.

4. Mascara op tijd vervangen

Is je mascara al wat ouder en daardoor uitgedroogd? Dan wordt deze korrelig en is het moeilijk om de mascara mooi en egaal aan te brengen. Vervang je mascara dus op tijd zodat je werkt met een goed vloeibare substantie.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!