1. Bananen bevriezen
Pel drie banenen en leg deze een nacht in de vriezer
Je kan de bananen eventueel ook in schijfjes snijden. Hierdoor zijn ze makkelijker en sneller te verwerken voor je keukenmachine.
Schijfjes bevroren banaan zijn ook lekker in een smoothie.
2. Laat de banenen zacht worden
Haal de banen uit de vriezer en laat deze vijf minuten ontdooien. In de tussentijd kan je vast jouw keukenmachine klaar zetten.
3. Banenen ijs maken
Doe de banenen in de keukenmachine en voeg een 'normale' banaan toe. Je kan nu optioneel andere (gezonde) voedingssupplementen toevoegen zoals Spirulina, chia zaadjes of tarwegras Pureer de banenen net zo lang totdat het mengsel wit is.
Gebruik een krachtige keukenmachine.
Is jouw keukenmachine niet zo krachtig? Stop dan regelmatig met het pureren. Door het lage vermogen kan de motor oververhit raken en in het ergste geval zelfs doorbranden.
4. Serveren
Zodra je ijs klaar is kan je hem serveren. Je kan eventueel nog wat cacao nibs, fijngehakte noten, fruit of bijenpollen toevoegen om het nog gezonder en lekkerder te maken.