Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Hoe kun je Poolse kip met kool maken?

Omschrijving

Op zoek naar een lekker Pools gerecht? Poolse kip met kool is makkelijk en eenvoudig klaar te maken. Je kunt dit gerecht bereiden op de barbecue met een bakplaat of je kunt gebruik maken van een koekenplan. In 50 minuten heb je een heerlijk gerecht dat je kunt serveren bij feestjes, op vakantie, bij het EK en andere gezellige gelegenheden.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • kippenpoten - nozki z kurczaka
  • uien - cebula
  • bier - piwo
  • kool - kapusta
  • gedroogde groente- en kruidenmix - vegeta

1. Voorbereiding

Leg de kippenpootjes op de bakplaat en voeg een beetje zout en peper toe. Snij een aantal uien in ringen en bak deze mee. Snij de (witte)kool in 4 stukken en haal de stronken eruit, deze smaken bitter. Bedek de kip met uien met de stukken kool en strooi ook hier wat peper en zout overheen. Voor de lekkere smaak kun je gedroogde groente- en kruidenmix toevoegen. Pak een blokje boter en leg dit bovenop de kool.

2. Kip bakken

Laat de kippenpoten, de uien, de kool en de gedroogde groenten 50 minuten bakken. Na 40 minuten giet je een flinke scheut bier over de kip heen. Nu kan de kip nog 10 minuten bakken.

3. Serveren

Verdeel de kip over de hoeveelheid borden en leg voor de finishing touch een lekker blaadje sla, een paar stukjes paprika en een tomaatje naast je gerecht. Eet smakelijk!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!