Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Barbecue tips: vlees grillen op de bbq zonder dat het uitdroogt.

Omschrijving

In deze korte instructievideo geeft een ervaren barbecuer tips om te voorkomen dat tijdens het barbecuen het vlees te droog wordt. Met deze basis bbq tips kun je bij een volgende barbecue iedereen verrassen met een heerlijk mals stukje groot vlees, zoals een entrecote, sparerib of steak.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. De juiste temperatuur voor het vlees

Belangrijk is om grotere of dikkere stukken vlees op de barbecue bij een niet te hoge, maar middelmatige temperatuur te grillen. Leg het vlees daarom op het bbq rooster niet direct boven het vuur (directe zone), maar iets ernaast (indirecte zone). De temperatuur is hier wat minder heet, waardoor het vlees langzaam kan garen. Zo blijven de vleessappen beter behouden en wordt het bbq vlees malser.

2. Het vlees insmeren met marinade of olijfolie

Smeer halverwege de gaartijd het barbecue vlees met een barbecuekwast aan beide kanten in met wat vleesmarinade of olijfolie. Draai daarbij het vlees om met een spatel of barbecuetang. Door de marinade zal het vlees minder snel uitdrogen. Het vlees insmeren met marinade of olijfolie
Smeer ook gemarineerd vlees alsnog halverwege in met marinade of olijfolie voor een extra mals resultaat.

3. Het bbq vlees omdraaien

Prik nooit met een vork of prikker in het vlees. Uit de gaatjes die hierdoor ontstaan zullen de vleessappen weglopen, waardoor het vlees eerder droog wordt. Draai vlees daarom altijd om met behulp van een barbecuetang of een spatel. Gebruik deze bbq tools ook als je het vlees op de barbecue legt en er weer vanaf haalt.

Met deze barbecue tips heb je als eindresultaat een heerlijk mals stukje vlees! Geniet ervan.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!