1. Oven voorverwarmen
Verwarm de oven voor op 175 graden.
2. Schil de knolselderij en aardappelen
Schil een halve knolselderij en 500 gram kruimelige aardappelen. En snij alles in blokjes van 3 centimeter.
3. Kook de aardappelen en knolselderij
Kook de aardappelen en knolselderij samen met een snufje zout in 20 minuten gaar.
4. Eendenborst snijden
Snijd de velkant van de eendenborst filet kruislings in zodat er een ruitjes patroon ontstaat.
5. Eendenborst bakken
Verhit een pan zonder olie of boter en bak de eendenborst filet op de velkant. Doe dit voor 5 minuten op middelhoog vuur. Draai ze na 5 minuten om en bak ze daarna nog 5 minuten aan de andere kant.
6. Eendenborst in de ovenschaal
Leg de eendenborst in de ovenschaal met de velkant naar boven. Verdeel twee eetlepels honing en een halve theelepel gemalen kaneel over de eendenborst filets.
7. Pers een sinaasappel
Pers een sinaasappel uit en snijd de tweede sinaasappel in plakjes.
8. Schenk het sap over de eend
Schenk het sap over de eend en leg de plakjes sinaasappels boven op de eendenborst filets.
9. Afbakken in de oven
Laat de eend ongeveer 10 minuten bakken in de oven. Laat de eend daarna 5 minuten rusten. Dek hierbij de ovenschaal af met aluminiumfolie.
10. Giet de aardappelen af
Giet de aardappelen en knolselderij af.
11. Verwarm de melk
Verwarm 100 milliliter melk in een steelpan en gooi deze bij de afgegoten aardappelen en knolselderij.
12. Pureer de aardappelen
Stamp samen met 50 gram boter de aardappelen en knolselderij tot een puree. En breng deze op smaak met een halve theelepel nootmuskaat en peper en zout.
13. Serveren
Snijd de eend in plakken en serveer deze samen met de puree.