Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

Hoe kun je asperge flan maken?

Omschrijving

Elk jaar weer wordt vol verwachting en ongeduld uitgekeken naar het moment dat de eerste asperges met een kopje boven de aarde uitsteken. Asperges, ook wel 'het witte goud' genoemd, kun je koken, bakken, grillen, frituren en je kunt er zelfs kroketjes en ijs van maken. Het aspergeseizoen begint in April en duurt maar kort. Dus ga aan de slag en maak de lekkerste aspergegerechten klaar. In deze instructievideo leer je hoe je aspergeflan kunt maken. In de handleiding eronder vind je een uitgebreide beschrijving zodat je geen stap kunt vergeten!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Dikke asperges
  • Peper
  • Zout
  • Slagroom
  • Wijn
  • Parmezaanse kaas
  • 8 Eieren

1. De asperges schillen en snijden

Schil de asperges totdat alle uitgedroogde schillen eraf zijn en kijk ze allemaal goed na. Leg de asperges tegen elkaar op de snijplank met de kopjes op gelijke hoogte. Snij nu de kontjes eraf en leg de asperges in een diepe pan. Voeg 500ml water aan de asperges toe en doe daar 8 gram zeezout bij.

2. Asperges koken

Verwarm de asperges totdat het water begint te koken, tel tot 30 en doe dan je fornuis uit. Vervolgens laat je de asperges afkoelen in het kookvocht.

3. Flan maken

Kook de kontjes van de asperges ook en doe deze in een keukenmachine. Pureer de stukjes asperge fijn en giet 250 ml van de gepureerde asperges in een een kom. Voeg daar 1,5 dl slagroom, 2 eieren, 6 eierdooiers, een beetje zout en peper en eventueel mierikswortel bij en roer dit door mekaar. Zet de kom met de flan even aan de kant.

4. In de oven

Snij de asperges die je heb gekookt in kleine stukjes en verdeel deze in kleine bakjes. Giet nu de vulling over de stukjes heen. Voor dat je de bakjes in de oven doet dek je ze toe met plastic folie. Vervolgens kunnen ze 35 minuten op 140 graden verwarmd worden. In de oven

5. Serveren

Voor de finishing touch kun je parmezaanse kaas met een beetje wijn mixen tot het schuimt. De schuim doe je bovenop de bakjes. Eet smakelijk! Serveren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!