Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe kun je een bladerdeegtaartje met asperges en ham maken?

Omschrijving

Asperges! De koningin van de groente in Nederland. We kunnen slechts twee maanden in het jaar genieten van deze heerlijke groenten en met zoveel combinaties en gerechten met asperge hebben we genoeg keuze. Dit keer laten we je zien hoe je een bladerdeegtaartje met asperges maakt. Leuk voor als voorgerecht, tussendoortje of een gezond snackje tijdens verjaardagen en andere feestdagen. In de instructievideo wordt stapsgewijs uitgelegd hoe je dit taartje kunt bereiden. Raadpleeg de handleiding eronder om de stappen voor de bereiding nog eens na te lezen.
Bron: www.kookse.tv

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 500 gram asperges, geschild
  • 8 plakjes bladerdeeg
  • 250 ml creme fraiche
  • 60 gram grana pandano
  • 75 gram parmaham
  • basilicum
  • peper
  • zout

1. Asperges koken

Pak 500 gram asperges, het liefst geschild, en snij ongeveer 2-3cm van de onderkant af. Breng vervolgens water aan de kook, daar gaat een beetje zout bij, en voeg één voor één de asperges toe. Laat de asperges gedurende 15 minuten zachtjes koken.

2. De taart maken

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier en leg hier de stukjes bladerdeeg op. Probeer ze iets overlappend neer te leggen en druk de naden aan. Vouw de randen van de stukjes bladerdeeg om aan de zijkanten. Voor het maken van de vulling rasp je de pandano. Vervolgens doe je hier creme fraiche, een beetje peper en zout bij. Roer dit even los en bestrijk het bladerdeeg met het mengsel. De asperges die je heb gekookt leg je nu bovenop het mensel. Bak het taartje nu 25-30 minuten af in de oven. De taart maken

3. Afmaken van de taart

Haal de taart uit de oven en leg hier de parmaham op. Voor het mooie effect kun je de ham een beetje oprollen. Maak het taartje af door het te bestrooien met basilicum of andere gehakte kruiden die je lekker vindt.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!