Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 903 instructies gemaakt

Hoe kun je leren snowboarden? Remmen, zigzaggen, basisbochten etc.

Omschrijving

Van plan om te beginnen met snowboarden? In deze instructievideo wordt uitleg gegeven over hoe je de bindingen aan kunt doen, naar de lift kunt steppen, voorwaarts en achterwaarts kunt remmen, zigzaggen en basisbochten kunt maken. Een goede voorbereiding en handig om te weten dus voordat je op wintersport gaat!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. De (traditionele) binding aandoen

Begin altijd met je voorste been in de voorste binding. Bij de meeste mensen is dit het linkerbeen. Klap de highback naar achteren, zet je voet in de binding en zet de bovenste strap die over je enkel loopt, vast. Zet vervolgens ook de onderste strap die over je tenen loopt, vast. Trek daarna de bovenste strap goed strak en stevig aan.
Snowboarders hebben altijd een been dat ze het liefst vooraan hebben. Bij de meeste mensen is dit het linkerbeen, omdat ze dan met het rechterbeen kunnen sturen en remmen.

2. Naar de lift toe steppen

Terwijl je naar de lift toe gaat laat je de achterste binding uit. Beweeg je naar de lift toe door met je losse voet voorwaarts (zie video 0.59) of achterwaarts (zie video 1.09) richting de lift te steppen. Ben je al steppende bij de lift aangekomen, dan kun je ook je andere binding vastmaken.

3. Het voorwaarts remmen

Terwijl je naar beneden glijdt maak je een draai waarbij je je board over dwars zet. Druk met je hakken de achterste staalrand in de sneeuw en breng je gewicht naar achteren. Je verliest nu je snelheid en staat stil.

4. Het achterwaarts remmen

Een andere manier van remmen is het tegenovergestelde. In plaats van voorwaarts ga je nu achterwaarts remmen, met je rug eerst en je tenen naar onder gekanteld. Draai je board weer over dwars maar druk nu met je tenen de voorste staalrand in de sneeuw en breng je gewicht naar voren.

5. Hoe kun je zigzaggend de berg af?

Houd je gezicht steeds naar het dal toe gericht, de berg af. Stuur om en om met je linker- en rechtervoet naar links en naar rechts en ga zo al zigzaggend de berg af. Blijf ondertussen druk zetten op je hakken om je snelheid af te remmen.

6. Hoe kun je met je snowboard basisbochten maken?

Zak goed door je knieën, plaats je gewicht op je voorste been en strek je arm vooruit. Als je een bocht gaat maken wijs je met je hand in de richting waar je naartoe gaat. Terwijl je met je hand de draai aangeeft, volg je met je hoofd en je romp je hand. Zet daarbij kracht op je tenen of je hielen. Ga je de bocht om, dan gaan je schouders draaien, waarbij je snowboard vanzelf volgt. Zorg wel dat je bij het draaien goed in evenwicht blijft. Veel succes!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!