Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Hoe kun je remmen op je inline skates? Basistechniek.

Omschrijving

Hoe je kunt remmen op inline skates (skeelers), leer je in deze instructievideo. Ben je net begonnen met skeeleren of heb je de schaatsen inmiddels weer verruild voor skeelers? Dan is het wel handig om te weten hoe je goed kunt remmen. In deze instructievideo wordt de basistechniek van het remmen uitgelegd en leer je hoe je op skeelers met en zonder remblokje kunt remmen. De video is afkomstig van het YouTube kanaal van Balanced Fit. Onder de video vind je een geschreven uitleg en aanvullende tips voor het stoppen en terugnemen van snelheid op je inline skates.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Houding bij het remmen

Wil je remmen met behulp van het remblokje, houd dan de juiste uitgangspositie aan. Houd je handen recht voor je, zak wat door je knieën en breng je billen omlaag. Door deze houding aan te nemen, voorkom je dat je achterover valt en houd je balans. Houding bij het remmen
Ga niet alleen op het remblokje staan maar houd zowel met het achterste wieltje als met het remblokje contact met het asfalt.
Duw je inline skate goed naar voren toe, zodat je er niet overheen kunt vallen. Hoe verder naar voren je de skeeler zet, hoe krachtiger je kunt remmen.

2. Remmen met het remblokje

Breng nu de skate waaraan het remblokje zich bevindt, zo ver mogelijk naar voren. Zorg ervoor dat je het achterste wieltje daarbij contact laat houden met het asfalt.

3. Remmen in de pizzapunt

Bij deze remtechniek breng je beide skates naar voren in de vorm van een A, een zogenaamde pizzapunt. Je zorgt ervoor dat de punten naar elkaar toewijzen.

4. Uitgangshouding bij de pizzapunt

Bij deze manier van remmen houd je dezelfde houding aan als bij het remmen met blokjes. Je zakt door je knieën, brengt je billen naar beneden en je armen naar voren. Vervolgens breng je de punten van je skeelers naar elkaar toe door kleine, zijwaartse pasjes te maken waarbij de punten van de skates naar binnen draait.
Let er bij deze techniek op dat je de skeelers voldoende ver uit elkaar zet. Maak de pasjes voor je lichaam uit op de grond. Als je de skates onder je lichaam neerzet dan val je erover heen.
Rem niet ineens plotsklaps maar blijf pasjes maken totdat je stilstaat.

5. Afremmen met je linkerbeen

Als derde remtechniek bij het skeeleren kun je één been gebruiken, waarmee je de rembeweging inzet. Je houdt opnieuw dezelfde houding aan, waarbij je door je knieën zakt en je armen naar voren brengt. Dit keer breng je het gewicht naar je rechterbeen. Met je linkerbeen ga je pasjes maken, zoals ook bij de vorige remtechniek is uitgelegd. Stamp met je linkerbeen voor je uit op de grond zodat je gecontroleerd kunt remmen. Let ook hier erop dat je jouw linkerbeen voldoende voor je lichaam uit plaatst, zodat je niet valt.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!