Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 913 instructies gemaakt

Hoe doe je met skateboarden de 'Kickflip'?

Omschrijving

De kickflip is een van de mooiste skateboard tricks die er bestaat en relatief makkelijk om te leren. Hoe je dit precies doet, kun je aan de hand van deze instructievideo in vier makkelijke stappen leren. In de handleiding eronder kun je de uitleg en tips over deze truc, nog eens nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Het correct neerzetten van de voeten

Bij de 'kickflip' is het belangrijk goed je voeten op het board te zetten en te houden. Je voorste voet zet je ongeveer op 2/3 van je skateboard neer, iets lager dan je voorste truckschroefjes. Net zoals bij de 'ollie', waar het echter afwijkt is dat je hiel een beetje van je skateboard afhaalt en je voet iets naar voren draai.
Je achterste voet zet je met de bal van je voet op de tail, de achterkant van je skateboard.

2. Het indrukken van de tail aka 'poppen'

Om het skateboard de lucht in te laten gaan moet je met je achterste voet kracht uitoefenen naar beneden. Je drukt met je achterste voet de tail in en je voelt het board omhoog komen en je springt mee. Dit heet ook wel poppen, omdat je met je voet het board omhoog popt. Tot nu toe is het vrijwel gelijk aan de 'ollie' maar bij de volgende stap komt daar verandering in!

3. Het naar 'kicken' van je voet

Waar je bij de 'ollie' je voorste voet recht naar voren over je board schoof, doe je het bij de 'kickflip' net iets anders: je voet gaat halverwege de slide beweging richting de zijkant van het board en dat zorgt ervoor dat het skateboard gaat draaien. Je schopt als het ware het board zodat hij gaat roteren. Laat vervolgens het board een rotatie maken en als je weer het griptape ziet, duw jij je voeten naar beneden en zet ze weer op het board.
Om deze beweging te leren: probeer eerst je board te flippen zonder er zelf op te landen zodat je die flip-beweging met je voeten goed doorhebt.

4. Landen

Nadat je de lucht in gaat met zowel je skateboard als je lichaam is het net zo belangrijk om weer veilig te landen. Probeer tijdens het landen van een 'kickflip' je schouders boven je skateboard te houden en gebruik je voeten om het board te stabiliseren. Ga bij de landing door je knieën om de impact van de schok op de grond, op te vangen.
Pas bij het landen van deze trick op je scheenbenen. Als het board nog niet te ver of juist wel te ver gedraaid is, probeer dan niet te landen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!
Gerelateerde instructies