Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Leren skeeleren: hoe moet je beginnen?

Omschrijving

Leren skaten? Hartstikke leuk maar waar start je nou eigenlijk? In deze instructievideo laat skate-instructeur Christiaan van den Berg de basis zien van het vooruit komen op skates en de verschillende manieren van remmen die er zijn. De eerste les van een reeks van zes om goed te leren skeeleren en om je techniek verder te verbeteren. De instructies zijn zowel geschikt voor volwassenen als voor kinderen. Succes!
Deze video is afkomstig van het Youtube kanaal van Balanced Fit.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Als je veilig wilt skaten, draag dan de nodige bescherming. Als beginner kunt je makkelijk uit balans raken en een vreemde val is daardoor zo gemaakt. Wen jezelf aan om eerst de beschermers aan te doen en daarna pas je skeelers.
Oefen met inline skaten op een rustige plek waar weinig auto's en ander verkeer in de buurt is, bijvoorbeeld een fietspad. Een plek met gras in de buurt is ideaal, zodat je daar je skeelers kunt aantrekken.

1. Leren van de juist houding

De basis van skaten begint bij je houding, in dit geval een aardappelzakhouding. Dat wil zeggen: knieën naar voren drukken en je enkelhoek klein maken. Je hangt als het ware in je skates. Je rug maak je bol en je schouders laat je hangen.

2. Vooruit komen op skeelers

Op schoenen ben je gewend om gewoon lekker naar voren te wandelen. Op skates kan dit niet en moet je opzij afzetten. Je drukt je lichaam opzij weg door je skates tegen het asfalt af te zetten. Vooruit komen op skeelers

3. Het skaten zelf

Zet je inline skates in een V-stand, zodat je punten naar buiten wijzen. Beweeg jezelf nu voort door pasjes opzij te maken (zie video 3:11).

4. Tweede oefening

Bij deze tweede oefening probeer je tijdens het skeeleren met je ene voet de andere aan te raken. Let weer goed op je houding. Door deze oefening zorg je dat je een goede balans vindt en bouw je vertrouwen op in het inline skaten.

Veel plezier met skeeleren. Het leren ervan zal voor de één sneller gaan dan voor de ander. Heb geduld en blijf oefenen: je krijgt het vanzelf onder de knie.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!