1. De groente schoonmaken en snijden
Schil de courgette en snijd deze in blokjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook.
2. De ui en de knoflook fruiten
Zet de pan op het vuur en giet er de olijfolie in. Laat de olie heet worden, doe de ui en de knoflook in de pan en laat dit al roerende ca. 2 minuten licht aanbakken (fruiten).
3. De courgette fruiten
Doe de courgette bij de uien en de knoflook in de pan. Zet het vuur laag en bak de courgette in ongeveer 8 minuten licht aan. Blijf daarbij goed roeren.
In plaats van courgette kun je ook broccoli nemen.
4. De bouillonblokjes toevoegen
Versnipper de groentebouillonblokjes boven het courgettemengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg een halve liter water toe en breng de soep langzaam aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.
5. De zalm snipperen
Snijd ondertussen de zalm in kleine stukjes.
6. De soep pureren
Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Als je geen staafmixer hebt, kun je de soep ook pureren met een stamper. Je krijgt de courgettesoep dan alleen niet zo dun.
7. De roomkaas toevoegen
Zet de pan terug op een laag vuur en doe de kruidenroomkaas bij de soep. Roer tot de kaas is gesmolten.
In plaats van roomkaas kun je zure room gebruiken.
8. De soep opdienen
Doe de soep in kommen of borden en strooi er de zalmsnippers en een beetje peper over. Klaar is je romige courgettesoep met zalm!