Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Hans

Hans
Heeft 70 instructies gemaakt

Hoe maak je courgette-soep met zalmsnippers?

Omschrijving

Courgette soep is een smaakvolle soep. Vooral de roomkaas en de zalm in het recept maken deze soep speciaal. Er zijn veel manieren om soep te maken en je kunt er eindeloos mee combineren. Als voorgerecht, hoofdgerecht, voor de lunch of als opkikkertje tussendoor. De instructievideo toont hoe je courgettesoep kunt maken. In het geschreven recept hieronder vind je de ingrediënten en benodigdheden terug.
Bereidingstijd: 15-20 minuten.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Voor 2 personen:
  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 courgettes
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 groentebouillonblokjes
  • 1/2 ltr water
  • zout
  • pakje kruidenroomkaas
  • 2 of meer plakjes gerookte zalm
  • peper
  • Overige benodigdheden:
  • Ruime pan
  • Staafmixer
  • Koksmes
  • Dunschiller
  • Snijplank

1. De groente schoonmaken en snijden

Schil de courgette en snijd deze in blokjes. Maak de uien schoon en snijd ze in ringen. Pel en snipper de knoflook.

2. De ui en de knoflook fruiten

Zet de pan op het vuur en giet er de olijfolie in. Laat de olie heet worden, doe de ui en de knoflook in de pan en laat dit al roerende ca. 2 minuten licht aanbakken (fruiten).

3. De courgette fruiten

Doe de courgette bij de uien en de knoflook in de pan. Zet het vuur laag en bak de courgette in ongeveer 8 minuten licht aan. Blijf daarbij goed roeren.
In plaats van courgette kun je ook broccoli nemen.

4. De bouillonblokjes toevoegen

Versnipper de groentebouillonblokjes boven het courgettemengsel en roer dit goed door elkaar. Voeg een halve liter water toe en breng de soep langzaam aan de kook. Laat de soep 5 minuten zachtjes doorkoken.

5. De zalm snipperen

Snijd ondertussen de zalm in kleine stukjes.

6. De soep pureren

Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer.
Als je geen staafmixer hebt, kun je de soep ook pureren met een stamper. Je krijgt de courgettesoep dan alleen niet zo dun.

7. De roomkaas toevoegen

Zet de pan terug op een laag vuur en doe de kruidenroomkaas bij de soep. Roer tot de kaas is gesmolten.
In plaats van roomkaas kun je zure room gebruiken.

8. De soep opdienen

Doe de soep in kommen of borden en strooi er de zalmsnippers en een beetje peper over. Klaar is je romige courgettesoep met zalm!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!