Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Waarop moet je letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Milieubewustzijn.

Waarop moet je letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Milieubewustzijn.
Omschrijving

Nederlands zonlicht is prima geschikt om duurzaam elektriciteit mee op te wekken. Dat gebeurt met zonnepanelen. Deze energiebron is milieuvriendelijk en daarnaast kun je er veel energie en kosten mee besparen, wat resulteert in een lagere energierekening. In de meeste gevallen is er voor het plaatsen van zonnepanelen geen vergunning nodig. Maar waarop moet je letten voordat je tot aanschaf van een zonnepaneel overgaat? Deze instructie geeft basisuitleg over hoe zonnepanelen werken en waarmee je rekening moet houden bij de installatie ervan.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Waarom zonne-energie?

Zonne-energie is een schone en duurzame energiebron, waarbij geen fossiele brandstoffen zoals olie, kolen en gas worden verbruikt. Het is dus een zeer milieuvriendelijke energie en daarnaast kun je deze stroom zelf in huis halen.

2. Waaraan moet het dak voldoen?

Het dak moet groot genoeg zijn om de panelen te kunnen plaatsen en tevens voldoende zonlicht opvangen.

3. Hoe werkt het precies?

Op het dak wordt een constructie bevestigd waarop de panelen komen te liggen. Deze panelen zetten het zonlicht om in elektriciteit. Via een in huis gemonteerd kastje, een omvormer, wordt deze stroom geschikt gemaakt voor het stopcontact.

4. Hoe lang gaan zonnepanelen mee?

Zonnepanelen kunnen zo'n 25 jaar meegaan.

5. De installatie

Je kunt de panelen het beste laten installeren door een vakman. Deze kan ook bepalen wat de meest geschikte plek is om ze te plaatsen. De werkzaamheden duren ongeveer één dag.

6. De kosten

Het plaatsen van zonnepanelen is een behoorlijke investering. Er zijn echter subsidies, waarmee je een deel van de kosten kunt terugkrijgen. Bovendien kun je veel besparen op je energierekening.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!