Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker nicole

nicole
Heeft 103 instructies gemaakt

Waar moet je op letten bij het laten plaatsen van dubbelglas? Energie besparen.

Waar moet je op letten bij het laten plaatsen van dubbelglas? Energie besparen.
Omschrijving

Dubbel glas houdt de warmte binnen, geluidshinder neemt af en het werkt inbraak werend. Het aanbrengen van dubbelglas is wel een investering maar daarna bespaar je veel op je energierekening. Goed voor het milieu en op lange termijn goed voor je portemonnee.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Waarom dubbelglas?

Dubbelglas werkt warmte en geluid isolerend. Je huis wordt daardoor een stuk comfortabeler. Daarnaast werkt het inbraakwerend. Na het plaatsen van dubbelglas zal je energieverbruik aanzienlijk dalen.

2. Welk soort glas?

Dubbelglas is niet hetzelfde als een raam met twee lagen glas. Het belangrijkste verschil zit in de isolatiewaarde. HR++ glas isoleert het beste en levert daardoor de grootste energiebesparing op, terwijl het nauwelijks meer kost dan gewoon dubbel glas.
De naam Thermopane wordt vaak gebruikt als synoniem voor isolerend dubbelglas. Het is echter een merknaam voor een speciaal type dubbelglas dat van 1948 tot 1993 werd geproduceerd door de firma Glaverbel.

3. Waar kun je dubbelglas het beste aanbrengen?

Wil je niet je hele huis ineens doen, dan kun je het beste beginnen met de ruimtes waar je de meeste energie aan warmte verbruikt. Meestal zijn dit de woonkamer, de badkamer en de keuken.
Het plaatsen van dubbelglas is werk voor een vakman. Zorg dus dat je de ramen laat plaatsen door een glasspecialist. Ben je op zoek naar een lokale glaszetter? Hier vind je een overzicht van glaszetters in jouw regio.

4. De raamkozijnen

Laat ook naar je kozijnen kijken. De isolatiewaarde van het glas en het kozijn moeten met elkaar overeenkomen.
Isoleren gaat samen met ventileren. Laat ventilatieroosters boven het glas plaatsen voor voldoende toevoer van frisse lucht.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!