Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 934 instructies gemaakt

Feestelijk en gemakkelijk dessert met ijs, fruit en chocolade.

Omschrijving

Dit kleurrijke nagerecht is ideaal om te maken als dessert na een feestelijk diner. De ijskrans met fruit en zelfgemaakte chocoladesaus, kost je weinig tijd om op tafel te zetten. Het nagerecht is een aanrader voor als je op zoek bent naar leuke kersttoetjes of als je een gemakkelijk dessert wilt maken. Met de leuke presentatie ervan, zul je met dit toetje zeker indruk maken op de genodigden.
Onder de instructievideo vind je de ingrediënten, benodigdheden en het uitgebreide recept terug voor het maken van dit nagerecht.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • 100 g pure chocolade
  • 50 ml slagroom
  • 1 el amandelschaafsel
  • 2 à 3 chocolate chip of andere chocolade koekjes
  • Ongeveer 700 ml vanille schepijs (voor het maken van 7 bollen)
  • 300 g gemengd rood fruit (aardbeien, bessen) diepvries of vers
  • 1 à 2 takjes verse munt
  • witte poedersuiker
  • Overige benodigdheden:
  • steelpannetje
  • schaaltje
  • koekenpan
  • lepel om te roeren
  • dessertlepel
  • groot mes
  • ronde, platte schaal (of extra groot bord)
  • ijsschep
  • zeef

1. De chocolade grof hakken

Neem 75 gram chocolade en snijd dit in grove stukken.

2. De chocolade smelten in de room

Giet 50 milliliter slagroom in een pannetje en verwarm dit tegen de kook aan. Draai het vuur laag, doe de chocolade bij de slagroom en laat de brokken chocola onder regelmatig roeren, smelten in de room. Roer, als de chocolade helemaal is gesmolten, alles tot een mooi glad geheel. Haal de pan van het vuur en laat de chocoladesaus afkoelen totdat de saus lauwwarm is van temperatuur.

3. Het amandelschaafsel roosteren

Laat in een warme koekenpan het amandelschaafsel kort goudbruin roosteren en doe het daarna in een schaaltje of op een bord.

4. Krans vormen van koek en chocolade

Hak de koekjes in stukjes. Leg de stukjes koek op een platte schaal of groot bord in de vorm van een grote, ronde krans (zie video 0.59). Rasp de overgebleven chocolade en strooi dit over de koekkrans.
De combinatie van koek met chocolade maakt de krans stevig en geeft een goede bodem voor de bolletjes ijs.

5. IJskrans maken

Vorm met een ijsschep (of met behulp van twee eetlepels) van het ijs een bol en leg deze op de koekkrans. Verdeel 7 bollen ijs in een rondje over de krans en schep daarna over iedere bol ijs een dessertlepel chocoladesaus. IJskrans maken

6. Fruit over de ijskrans verdelen

Leg het fruit verdeeld over de ijskrans tussen de bollen vanille ijs. De kleinere besjes onderop, de grotere aardbeien er bovenop. Fruit over de ijskrans verdelen

7. De ijskrans garneren

Bestrooi de ijskrans met het amandelschaafsel en zeef er wat poedersuiker over. Bedek ook de schaal in het midden van de ijskrans met poedersuiker en gebruik als garnering een enkele aardbei en wat amandelschaafsel. Leg voor een extra feestelijk effect nog hier en daar een blaadje verse munt op de krans. Serveer de resterende chocoladesaus er apart bij en klaar is je feestelijke dessert. De ijskrans garneren
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!