Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 375 instructies gemaakt

Marsepein roosje maken voor het garneren van taarten.

Omschrijving

Een fondant roosje of marsepeinen roosje maken als garnering voor op taart of gebak, is helemaal niet zo moeilijk. In deze instructievideo leer je hoe je dit figuurtje kunt maken. Zo kun je jouw lekkers voor verjaardag of andere feestelijke gelegenheid, nog extra opfleuren! Veel plezier met bakken en garneren van je taart!

Handleiding

1. Maak van de marsepein een lange reep

Kneed de marsepein tot het soepel is. Rol er een staafje van en rol dit staafje vervolgens met een roller plat tot een lange reep marsepein.

2. De reep marsepein vouwen

Snijd de uiteinden van de reep marsepein af, zodat je een mooie rechte reep overhoudt. Vouw de reep met de zijkanten naar elkaar toe dubbel. Druk de zijkanten iets aan zodat ze goed op elkaar blijven zitten, maar zorg wel dat er lucht aan de kant van de vouw blijft zitten, zodat je roosje mooi bol wordt.

3. Het vormen van het roosje

Pak het reepje marsepein op en begin vanaf de onderkant het reepje op te rollen. Eerst strak tegen elkaar aan en dan met wat ruimte ertussen, zodat het de vorm van een roosje krijgt.
Knijp niet te hard, want dan knijp je de lucht eruit en wordt je roosje niet bol!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!