Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 350 instructies gemaakt

Hoe kun je cupcakes versieren met een roosje van marsepein?

Omschrijving

Het decoreren van cupcakes is een leuke en creatieve bezigheid. Vooral met marsepein kun je de meest fantasierijke versieringen maken. In deze video kun je zien hoe je een marsepeinen roosje als decoratie maakt.

Bron: DrOetkerNederland

Handleiding
Benodigdheden
  • voor de basislaag: marsepein in de gewenste kleur
  • voor het roosje: rode en groene marsepein
  • acryl deegroller
  • ovalen uitsteekvormpjes in 2 maten
  • gekarteld spateltje of mesje
  • cupcakes

1. De basislaag

Bekleed de bovenkant van de cupcakes met een basislaag. Bekijk hiervoor de video 'Hoe kun je cupcakes versieren? De basis.'

2. Het hart van de roos

Neem een stukje rode marsepein, kneed hiervan een soepel balletjes en rol dit uit tot een plakje van ongeveer 2 à 3 mm dik. Steek met een ovalen vormpje als eerste het hart van de roos uit. Rol het uitgestoken plakje marsepein op van rechts naar links, waardoor de kern ontstaat.

3. Het eerste rozeblaadje

Steek met hetzelfde vormpje de rozeblaadjes uit. Leg het eerste blaadje los om de kern heen en duw het met je duim iets naar buiten open. Vouw het blaadje daarna aan het einde dicht.
Zorg dat de blaadjes nooit onder de kern zitten, maar altijd iets erboven of gelijk aan de kern! Anders krijg je een toetertje!

4. Het volgende rozeblaadje

Leg het volgende rozeblaadje halverwege waar je bent geëindigd en vouw het losjes om de kern heen. Duw het met je duim weer iets naar buiten open en je roos is nu in principe klaar.

5. De roos bevestigen op de cupcake

Maak in het midden van de cupcake een kuiltje. Smeer de onderkant van de roos in met een beetje water en plak de roos in het midden van je cakeje.

6. De blaadjes

Rol een balletje groene marsepein uit tot een plakje van 2 tot 3 mm dik. Gebruik een zelfde model vormpje als voor de roos, maar dan een maatje kleiner en steek hiermee drie blaadjes uit. Krul de blaadjes een beetje en plak ze op de cupcake tegen het roosje aan.
Om de blaadjes wat meer accent te geven kun je met een gekarteld spateltje of met een mesje wat nerfjes in de blaadjes maken.
Om het geheel nog iets feestelijker te maken kun je wat parels in het cakeje drukken.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!