1. De basislaag
Bekleed de bovenkant van de cupcakes met een basislaag. Bekijk hiervoor de video
'Hoe kun je cupcakes versieren? De basis'.
2. Het hart van de marsepein roos
Neem een stukje rode marsepein, kneed hiervan een soepel balletjes en rol dit uit tot een plakje van ongeveer 2 à 3 mm dik. Steek met een ovalen vormpje als eerste het hart van de roos uit. Rol het uitgestoken plakje marsepein tussen je vingers op van rechts naar links, waardoor de kern ontstaat.
3. Het eerste rozenblaadje maken
Steek met hetzelfde vormpje de rozenblaadjes uit. Leg het eerste blaadje los om de kern heen en duw het met je duim iets naar buiten open. Vouw het blaadje daarna aan het einde dicht.
Zorg dat de blaadjes nooit onder de kern zitten, maar altijd iets erboven of gelijk aan de kern. Anders krijg je een toetertje!
7. Marsepein blaadjes op cupcake plakken
Krul de blaadjes een beetje op zodat ze wat hoger op de cupcake komen te staan. Plak de blaadjes op de cupcake tegen het roosje aan.
Om het geheel nog iets feestelijker te maken kun je wat parels in het cakeje drukken. En klaar is je cupcake!