Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Hoe kun je cupcakes versieren met een roosje van marsepein?

Omschrijving

Hoe maak je marsepein roosjes? In deze instructievideo leer je stapsgewijs hoe je mooie roosjes en rozenblaadjes van marsepein kunt maken voor het decoreren van cupcakes of taarten. Het decoreren van cupcakes is een leuke en creatieve bezigheid. Vooral met marsepein kun je de meest fantasierijke versieringen maken. Veel plezier met het maken en decoreren van je gebak!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • voor de basislaag: marsepein in de gewenste kleur
  • voor het roosje: rode en groene marsepein
  • acryl deegroller
  • ovalen uitsteekvormpjes in 2 maten
  • gekarteld spateltje of mesje
  • cupcakes

1. De basislaag

Bekleed de bovenkant van de cupcakes met een basislaag. Bekijk hiervoor de video 'Hoe kun je cupcakes versieren? De basis'.

2. Het hart van de marsepein roos

Neem een stukje rode marsepein, kneed hiervan een soepel balletjes en rol dit uit tot een plakje van ongeveer 2 à 3 mm dik. Steek met een ovalen vormpje als eerste het hart van de roos uit. Rol het uitgestoken plakje marsepein tussen je vingers op van rechts naar links, waardoor de kern ontstaat. Het hart van de marsepein roos

3. Het eerste rozenblaadje maken

Steek met hetzelfde vormpje de rozenblaadjes uit. Leg het eerste blaadje los om de kern heen en duw het met je duim iets naar buiten open. Vouw het blaadje daarna aan het einde dicht. Het eerste rozenblaadje maken
Zorg dat de blaadjes nooit onder de kern zitten, maar altijd iets erboven of gelijk aan de kern. Anders krijg je een toetertje!

4. Het volgende rozenblaadje maken

Leg het volgende rozenblaadje van marsepein halverwege waar je bent geëindigd en vouw het losjes om de kern heen. Duw het met je duim weer iets naar buiten open en je marsepeinen roos is nu in principe klaar.

5. De roos bevestigen op de cupcake

Maak in het midden van de cupcake een kuiltje. Neem een klein penseeltje smeer hiermee de onderkant van de roos in met een beetje water. Plak de marsepeinen roos in het midden van je cakeje.

6. De marsepeinen blaadjes maken

Rol een balletje groene marsepein uit tot een plakje van 2 tot 3 mm dik. Gebruik een zelfde model vormpje als voor de roos, maar dan een maatje kleiner en steek hiermee drie blaadjes uit. Om de blaadjes van marsepein wat meer accent te geven, kun je met een gekarteld spateltje of met een mesje wat nerven in de blaadjes maken.

7. Marsepein blaadjes op cupcake plakken

Krul de blaadjes een beetje op zodat ze wat hoger op de cupcake komen te staan. Plak de blaadjes op de cupcake tegen het roosje aan. Marsepein blaadjes op cupcake plakken
Om het geheel nog iets feestelijker te maken kun je wat parels in het cakeje drukken. En klaar is je cupcake!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!