Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 917 instructies gemaakt

Hoe kun je radijsjes kweken vanuit radijszaad? (moestuin)

Omschrijving

Zelf een moestuin in je tuin of op je (dak)terras? Het is heerlijk om met de seizoenen mee zelfgeteelt groente en fruit te kunnen eten. In deze video instructies voor het zaaien van radijszaad zonder dat uitdunnen vervolgens nodig is.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • zakje radijszaad
  • emmer scherp zand
  • zaaibed
  • hark
  • plankje
  • gieter

1. Niet uitdunnen

Radijsjes worden vaak te dicht op elkaar gezaaid of ze worden op rijtjes gezaaid en daarna uitgedund. In dit voorbeeld gaan we ze breedwerpig zaaien zodat uitdunnen niet nodig is. Radijs heeft veel vocht nodig en kan je beter in de schaduw zaaien.

2. Scherp zand

Je gaat nu het radijszaad met scherp zand mengen en het dan uitzaaien op de volgende manier: je hebt 200 zaden per vierkante meter nodig. Kijk hoeveel zaden er in je zakje zitten. In dit voorbeeld zijn dat er 300, dus voor anderhalve vierkante meter.

3. Mengen

Open het zakje met zaden en doe de zaden in de emmer met zand. Meng dit goed!

4. Strooien

Hark het zaaibed voor de radijsjes vlak aan. Strooi nu het zand-met-zaad zo dat het overal even dik op het zaaibed ligt, dan zijn de radijsjes ook gelijkmatig verdeeld.

5. Bewateren

Hark het zand nu ongeveer een halve centimeter in. Druk de grond vervolgens goed aan met een plankje of een stucplank. Maak tot slot het zaaibed goed nat met de gieter. Maak het niet zo nat dat er plassen ontstaan: dan gaat het radijszaad drijven. Je kan het dan beter even laten intrekken en later nogmaals bewateren.
Vergeet er geen etiketje bij te zetten dat je radijsjes hebt gezaaid!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!