Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker AnneEva

AnneEva
Heeft 49 instructies gemaakt

Welke maatregelen neem je buiten om inbraak in je huis te voorkomen?

Welke maatregelen neem je buiten om inbraak in je huis te voorkomen?
Omschrijving

Welke maatregelen kun je buitenshuis nemen om woninginbraak te voorkomen? In deze instructie noemen we een aantal tips die helpen om de ruimte rondom je huis beter te beveiligen tegen ongewenste indringers. Zo houd je inbrekers op afstand en pak je kwetsbare plekken in je tuin of op je oprit, op een makkelijke manier aan.

Handleiding

1. Zicht op de woning

Zorg dat er zicht is op je woning. Snoei struiken en bomen die het zicht belemmeren. Buren en voorbijgangers kunnen daardoor zien wat er gebeurt rondom je huis als je er zelf niet bent.
Het plaatsen van een hekwerk, poort e/o schutting kan raadzaam zijn om te voorkomen dat inbrekers met een auto dicht bij je woning kunnen parkeren - of zo je tuin in kunnen lopen. Houd rekening met het type tuinafscheiding dat je plaatst: gaashekwerken en spijlenhekwerken behouden het zicht op de voorkant van je woning (terwijl een schutting juist aan de achterkant meer privacy kan geven).

2. Buitenverlichting: lampen met lichtsensoren

Zorg dat het huis rondom goed verlicht is. Aan te raden is om buitenverlichting aan te leggen met lichtsensor: de lamp gaat dan automatisch aan wanneer het donker wordt, ook als je niet thuis bent. Wordt het buiten weer licht dan schakelt de verlichting automatisch weer uit.

3. Anti inbraak verlichting: lampen met bewegingssensoren

Kies rondom de buitendeuren en op kwetsbare plekken (zoals donkere hoeken in je tuin) voor verlichting die reageert op bewegingen. Buitenverlichting met bewegingssensor schakelt automatisch aan wanneer iemand in de buurt komt.
Een bewegingssensor is ook gevoelig voor dieren - zoals katten of egels die in je tuin rondlopen. Kijk daarom goed hoe je de sensor afstelt.

4. Klimvoorwerpen opbergen of vastzetten

Plaats klimvoorwerpen als afvalcontainers niet direct naast een schutting of een laag dak. Staan er tuinstoelen of ladders rondom je huis? Maak ze dan vast met een slot of berg ze op. Afvalcontainers kun je ook beveiligen tegen verplaatsing door ze met een slot vast te zetten op een veilige plek.
Maatregelen die je kunt nemen om inbraak te voorkomen als je op vakantie gaat, lees je hier.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!