Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Allerhande

Allerhande
Heeft 81 instructies gemaakt

Hoe kun je gemakkelijk een pompoen snijden? (ook voor gevulde pompoen)

Omschrijving

Pompoensoep, pompoen uit de oven, gebakken pompoen: wat je ook wilt maken, de kalebassen zijn vaak groot met een harde schil die erg lastig te verwijderen is. In deze videoinstructie vind je een duidelijke uitleg over verschillende gemakkelijke manieren om pompoen te schillen en te snijden. In de geschreven handleiding hieronder kun je de benodigdheden en het recept nog eens teruglezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Gevulde pompoen of pompoen als soepkom

Snij het kapje van de pompoen. Hol vervolgens met een lepel eerst de pitten, en dan het vruchtvlees er uit. Laat ongeveer 1 centimeter vruchtvlees zitten. Zo kan de pompoen gevuld worden, of worden gebruikt als soepkom.
Wees voorzichtig bij het snijden van de pompoen. Doordat de pompoen een harde schil heeft, kun je makkelijker uitschieten. Let dus extra goed op en houd je vingers in een klauwvorm, zoals wordt uitgelegd in deze instructievideo.

2. Pompoen in schijven of stukken

Gebruik je alleen het vruchtvlees, zorg er dan voor dat de pompoen voor het snijden stevig staat, en niet weg kan glijden. Zet de pompoen hiervoor bijvoorbeeld op een dubbelgevouwen theedoek. Snij de pompoen in kwarten en verwijder de pitten. Afhankelijk van de dikte van de schil kan je de pompoen nu schillen met een dunschiller of de pompoen in kleinere stukken snijden en schillen met je mes. Snij de pompoen vervolgens is schijven of in kleinere stukken. Pompoen in schijven of stukken

3. Pompoen roosteren

Ga je de pompoen roosteren in de oven, snij de pompoen dan in kwarten en verwijder de pitten. De schil kun je laten zitten, die wordt vanzelf zacht in de oven en is eetbaar.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!