1. Getallen opmaken via de werkbalk Opmaak
Kies in het menu bovenin de balk het item 'beeld'. Selecteer 'Werkbalken', en vervolgens 'Opmaak'. De werkbalk 'Opmaken' verschijnt in beeld. Selecteer het getal of getallen die je wilt opmaken en klik op de opmaakknop van je keuze.
2. Het valutateken
De valutaknop voegt een valuta symbool toe en geeft de getallen weer met 2 decimalen na de komma. Het valutateken dat wordt gekozen hangt af van de instellingen in het configuratiescherm van Windows. Staat hier het euroteken ingesteld dan zal de valutaknop precies hetzelfde doen als de knop met het euroteken, rechts in de werkbalk.
3. Getallen omzetten in percentages
Klik je op de knop met het percentage teken dan wordt het getal vermenigvuldigd met 100 en komt er een % teken bij te staan.
4. De duizendtalnotatie
Pas je de duizendtalnotatie toe, de knop met 000, dan worden de duizendtallen door een punt gescheiden en worden er twee decimalen na de komma toegevoegd. Hierdoor worden de getallen beter leesbaar.
5. Meer decimalen
Klik je op de knop met ,00 pijltje ,0 dan kun je het aantal cijfers na de komma aanpassen.
6. Alle opties samen wijzigen via celeigenschappen
Klik in het menu op het item 'opmaak', en daarna op 'celeigenschappen'. In het verschenen tabblad getal staan meerdere getalnotaties in categoriën vermeld.
7. De categorie standaard
Dit is de standaard getalnotatie zonder opmaak.
8. De categorie getal
Hierin kun je het aantal decimalen bepalen, een scheidingsgetal bij duizendtallen plaatsen en een opvallende opmaak voor negatieve getallen kiezen.
9. De categorie valuta
Hier heb je de keuze uit diverse valuta. Ook kun je het aantal decimalen instellen en een aparte opmaak voor negatieve waarden.
10. De optie financieel
Hiermee kun je de ingestelde waarden overzichtelijk uitlijnen.
11. De overige categoriën
Binnen deze categoriën heb je de mogelijkheid een datumstijl te kiezen, de tijd op te maken, een percentage in te stellen, het getal als breuk weer te geven of in de wetenschappelijke notatie. Ook kun je getallen laten weergeven als een rekening- of telefoonnummmer.
12. Zelf een getalopmaak instellen
Als je de categorie 'aangepast' kiest krijg je een keuzelijst met een aantal formaten. Bovenaan het venster kun je steeds een voorbeeld zien van je keuze. Wil je zelf een getalnotatie invoeren, selecteer dan de opmaak die het dichtst bij de door jou gewenste opmaak aansluit en breng de wijziging in de balk aan.
13. Tekens gebruiken
Stel je wilt een getal rood weergeven met een duizendtalnotatie en twee decimalen na de komma. Zet in de balk voor het formaat het woord rood tussen haakjes, gevolgd door een hekje, een punt en dan nog drie hekjes. Na het laatste hekje een komma en daarna drie nullen
( (rood)#.###,00 ).