Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 908 instructies gemaakt

Hoe kun je in Excel gegevens kopiëren, reeksen aanvullen en nieuwe lijsten opslaan?

Omschrijving

In deze video wordt uitgelegd hoe je in Excel 2003 snel gegevens kunt kopiëren, hoe en welke reeksen je kunt aanvullen en hoe je nieuwe lijsten als een reeks kunt opslaan. Dit alles kan je veel werk besparen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Computer of laptop
  • Excel (2003)

1. Een cel kopiëren

Typ het woord of getal dat je wilt kopiëren in een cel en selecteer deze cel. Klik met de muis op het kleine vierkantje onderaan rechts in het selectiekader (de vulgreep) en houd de muisknop ingedrukt. Sleep de muis over de cellen die je wilt invullen. Laat de muisknop los en de inhoud van de eerste cel verschijnt automatisch in de geselecteerde cellen.

2. Als het niet lukt

Mocht het kopiëren niet lukken, dan kun je dit alsnog corrigeren. Rechtsonder de reeks verschijnt de knop 'optisch voor automatisch doorvoeren'. Klik op deze knop en selecteer 'cellen kopiëren'.

3. Een lineaire reeks aanvullen

Bij een lineaire reeks vergroot of verklein je de getallen met steeds dezelfde waarde. De reeks kan bestaan uit alleen getallen of uit woorden met daarachter een volgnummer (dag 1, dag 2). Vul de eerste twee cellen van de reeks in. Selecteer deze cellen. Excel zal het verschil tussen de twee getallen als factor beschouwen. Klik op de vulgreep van de onderste geselecteerde cel en sleep over de cellen die je wilt invullen.

4. De knop automatisch doorvoeren gebruiken

Met de knop voor automatisch doorvoeren kun je bepalen of je de reeks, de reeks zonder opmaak, of alleen de opmaak wilt doorvoeren.

5. Een groeireeks aanvullen

In een groeireeks worden de getallen met een constante factor vermenigvuldigd (3x3=9 x3=27 x3=81). Selecteer de startwaarde samen met de cellen waarin je de groei wilt weergeven. Selecteer in het menu Bewerken 'doorvoeren' en klik daarna op 'reeks'. Kies in het nu verschenen venster 'groei' en vul de factor (het getal) in waarmee je wilt vermenigvuldigen. Klik op ok en de groeireeks wordt in de geselecteerde cellen ingevuld.

6. Een nieuwe lijst opslaan

Typ de lijst die je wilt opslaan in een werkblad. Selecteer de gemaakte lijst en ga naar het menu Extra. Klik op 'opties' en kies het tabblad 'aangepaste lijst'. Selecteer vervolgens links in beeld 'Nieuwe Lijst' en klik op 'importeren'. De lijst wordt toegevoegd aan de bestaande lijsten. Als je vanaf nu de startwaarde van de lijst invult, selecteert en de vulgreep naar beneden sleept, zal de hele lijst in beeld verschijnen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!