Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Redactielid01

Redactielid01
Heeft 59 instructies gemaakt

Losse wimpers aanbrengen (wimperstukjes).

Omschrijving

Hoe je losse wimpers, oftewel wimperstukjes, kunt aanbrengen leer je in deze instructie. Losse wimpers staan ook wel bekend als individuele nepwimpers. Niet iedereen heeft van nature volle wimpers. Je kunt dit effect echter wel creëren met behulp van individuele wimpers, die je aanbrengt tussen je eigen wimpers. Met wimperstukjes kun je gemakkelijk variëren tussen een natuurlijke look en een look die meer geschikt is voor feestjes. Het maakt je wimpers langer en voller, waardoor je ogen meer zullen spreken.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden

1. Losse wimpers (individueel) of gehele nepwimpers?

Je kunt van tevoren een doosje met individuele nepwimpers kopen, maar je kunt ook gehele nepwimpers gebruiken. Deze kun je zelf in stukjes knippen. Zorg ervoor dat als je zelf nepwimpers in stukjes gaat knippen, dat je de stukjes in de goede volgorde legt. Aan de binnenkant van de wimpers breng je namelijk kortere wimperstukjes aan dan aan de buitenkant van de wimpers.

2. Wimperstukjes aanbrengen: de voorbereiding

Breng allereerst al je oogmake up aan. Het aanbrengen van de wimperstukjes is de laatste stap. Krul je eigen wimpers van tevoren, als je vrij rechte wimpers hebt. Breng ook een dun laagje mascara aan. Door een laagje mascara aan te brengen, zullen er geen kleurverschillen zijn tussen jouw wimpers en de individuele wimpers.
Om het gebruik van nepwimpers minder te laten opvallen, kun je van tevoren een fijn lijntje aanbrengen met zwarte eyeliner.

3. De losse wimpers aanbrengen

Pak een wimperstukje vast met een wimperpincet. Smeer voorzichtig de lijm op het randje van het wimperstukje. Wacht vervolgens zo'n 30 seconden, zodat de lijm een beetje kan drogen. Breng het wimperstukje naar de plaats waar je hem wilt hebben en druk het wimperstukje voorzichtig tegen de huid. Zorg dat de rand van het wimperstukje zo dicht mogelijk tegen de aanzet van de echte wimpers zit. De losse wimpers aanbrengen
Je kunt het beste beginnen aan de buitenkant, wanneer je individuele wimpers plakt. Zo kun je beter inschatten hoeveel stukjes wimper je nog wilt gaan plakken.

4. De individuele wimpers mixen met eigen wimpers

Duw de losse wimpers tussen je eigen wimpers goed samen met het wimperpincet. Zo worden de wimperstukjes goed tussen de echte wimpers geplaatst. Als de lijm dan helemaal opgedroogd is, zie je geen verschil meer tussen de echte wimpers en de nepwimpers. Plak meerdere individuele wimpers naar wens. Uiteindelijk heb je dan mooie wimpers, zonder dat het duidelijk te zien is dat je wimperstukjes hebt gebruikt! De individuele wimpers mixen met eigen wimpers

5. Hoe lang blijven wimperstukjes zitten?

De zelf aangebrachte wimperstukjes blijven de hele dag zitten. Voordat je gaat slapen, moet je ze wel eraf halen, om huid- en oogirritatie te voorkomen.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!