Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Fietsen op een e-bike, hoe werkt het?

Omschrijving

Hoe je kunt fietsen op een e-bike en hoe dit precies werkt, wordt uitgelegd in deze instructie. Overweeg je om een elektrische fiets te kopen of om deze te huren, dan is het handig om te weten hoe je op erop moet fietsen en waarmee je rekening moet houden bij het gebruik ervan. Zo leer je hoe je de trapondersteuning moet gebruiken en hoe je tijdig kunt remmen met een elektrische fiets. Je zult zien, het fietsen op een e-bike is niet moeilijk en zal snel wennen. Onder de video kun je alle informatie rustig nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Wegrijden met de e-bike

Zet de fiets eerst aan. Stap daarna op om weg te rijden. Stel bij het wegrijden met de zogenaamde 'controller' die op het stuur zit (zie video 0.41) de elektrische fiets ondersteuning in op de stand die de minste ondersteuning geeft. Om lekker te kunnen wegrijden schakel je deze dus naar de 1e of 2e versnelling. Wegrijden met de e-bike
Een elektrische fiets kan je trapondersteuning geven tot wel 25 kilometer per uur.

2. Meer of minder trapondersteuning

Door op het plusteken op de controller te drukken, krijg je meer trapondersteuning. Druk je op het minteken dan verminder je de ondersteuning. Zo kun je dus zelf je snelheid en rijstijl bepalen. Hoe hoger de ondersteuning bij het fietsen op je e-bike is, hoe harder je gaat. Belangrijk daarbij is een snelheid aan te houden, waarbij je plezierig kunt blijven fietsen en genieten van je omgeving.

3. Remmen met een elektrische fiets

Stel je moet plotseling remmen voor een zebrapad of rood stoplicht, wat moet je dan doen? Op zo’n moment schakel je rustig terug naar een lagere versnelling en zet je de ondersteuning in de laagste stand. Na het afremmen of stoppen kun je dan weer rustig wegrijden in deze stand en de ondersteuning bij het trappen daarna opnieuw verhogen.
Nader een stoplicht, zebrapad of een onoverzichtelijke hoek nooit in de hoogste versnelling! Minder op tijd de snelheid, door tijdig de trapondersteuning terug te schakelen.

4. Een fietstocht onderbreken

Wil je een fietstocht onderbreken of ben je op de plaats van bestemming aangekomen, schakel dan het systeem van de elektrische fiets uit. Dit doe je altijd, ook als je een fiets maar heel kort parkeert.
Haal het display van de fiets af en neem dit veilig mee. Is de eindbestemming bereikt, verwijder dan ook de accu.
Veel plezier met het fietsen op je e-bike! Een fietstocht onderbreken
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!