Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

Mobiel parkeren met Parkmobile: hoe werkt dit?

Mobiel parkeren met Parkmobile: hoe werkt dit?
Omschrijving

Met mobiel parkeren gebruik je je mobiele telefoon als parkeermeter. Belparkeren, sms parkeren, App parkeren of mobiel internet parkeren, met Parkmobile is het allemaal mogelijk. Het aan- en afmelden van je parkeeractie kan eenvoudig en snel op straat. Je kunt met je telefoon parkeren zo lang als nodig. Je vermijdt zo het risico van een parkeerboete en betaalt alleen voor de werkelijk geparkeerde tijd. In de handleiding kun je lezen hoe deze slimme manier van parkeren werkt en wordt iedere parkeer optie beknopt uitgelegd.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
LET OP: Parkmobile is Easypark geworden. Alle informatie over het aanmaken en gebruiken van een Easypark account, vind je hier.

1. Registreren bij Parkmobile

Meld je via de site gratis aan en laat je kenteken(s) en mobiele nummer registreren bij Parkmobile.
Kies of je de extra transactiekosten (€ 0,30*) wilt betalen per parkeeractie of per abonnement. Parkeer je vaker dan acht keer per maand dan is een abonnement voordeliger. Je betaalt dan € 2,50* per maand, ongeacht het aantal parkeeracties.
Maak ook je keuze hoe je wilt betalen, via je bankrekening of je creditkaart.

*) Kijk op de website van Parkmobile voor de actuele tarieven. Hierin vinden af en toe wijzigingen plaats.
Je kunt je als particuliere, maar ook als zakelijke gebruiker aanmelden.
Wijzigingen doorvoeren, kentekens toevoegen, parkeerhistorie bekijken e.d. kan eenvoudig online via je persoonlijke Parkmobile account.

2. Parkeerkosten betalen

De parkeerkosten inclusief transactiekosten (abonnement of per parkeeractie) en sms bevestigingskosten worden achteraf, aan het eind van de maand, afgerekend via de door jou gekozen betaalmethode.

3. Parkeeractie aanmelden

Parkeer je auto en geef via je mobiele telefoon het zonenummer door waar je geparkeerd staat. Dit kan door te bellen, sms’en, mobiel internet of mobiele App. Binnen enkele seconden ontvang je een bevestiging van je parkeeractie en vervolg je je weg. Parkmobile houdt de parkeermeter voor je in de gaten.
Je zonenummer vind je op de dichtstbijzijnde parkeermeter. Deze nummers worden weergegeven door middel van een mobiele telefoon, gevolgd door het zonenummer.
De parkeerwachter ziet aan de hand van je kenteken of de Parkmobile Parkeerkaart (afhankelijk van de stad waar je bent) of je auto betaald geparkeerd staat.

4. Parkeeractie afmelden

Terug bij je auto meld je de parkeeractie af door nogmaals met Parkmobile te bellen, sms’en, via de mobiele website of Parkmobile App. Je ontvangt binnen enkele seconden, een bevestiging van je afmelding met informatie over je parkeeractie. Je betaalt alleen voor de werkelijke parkeertijd en dus nooit teveel.
Blijkt bij het stoppen van je parkeeractie dat de parkeerkosten € 0,00 zijn, dus dat er geen betaald parkeren geldt, dan berekent Parkmobile ook geen transactiekosten.
Door middel van sms berichten kan Parkmobile je aan een lopende parkeeractie herinneren. Deze herinneringsberichten kun je zelf eenvoudig instellen via je account.

5. Parkmobile belparkeren

Bel tegen lokaal tarief het betreffende telefoonnummer van Parkmobile en geef de parkeerzone door. Bij terugkomst meld je via hetzelfde nummer je parkeeractie af.
Sla het telefoonnummer van Parkmobile op in je telefoon.

6. Parkmobile sms parkeren

Sms ‘pm spatie parkeerzonenummer’ naar het sms nummer van Parkmobile. Binnen enkele seconden ontvang je een sms bevestiging van je parkeeractie. Bij terugkomst sms je ‘Q’ naar hetzelfde nummer om je parkeeractie te beëindigen. Je ontvangt hierna een bevestiging met informatie over je parkeeractie.

7. Parkmobile App parkeren

Open de App, tik op parkeeracties en vervolgens bij je kenteken op ‘start een parkeeractie’. Zoek op de kaart met parkeerzones of via de Zone lijst de juiste parkeerzone, tik op het pijltje achter de zone en druk op start. De teller begint nu te lopen. Vertrek je weer met je auto, tik dan op stop.
De eerste keer dat je de App start moet je eenmalig inloggen. De keer daarna word je automatisch ingelogd.
Wil je voorkomen dat je bij vertrek vergeet de parkeeractie stop te zetten? Stel dan in dat de App een herinnering stuurt per sms. Dat kan bijvoorbeeld elke twee uur en/of tegen het einde van de maximale parkeertijd.

8. Parkmobile internet parkeren

Ga naar de mobiele website van Parkmobile, voer het zonenummer in en klik ‘op start parkeren’. Je krijgt een bevestiging van je parkeeractie te zien. Om je parkeeractie af te melden, open je de webbrowser en klik je op ‘stop parkeren’. Daarna krijg je een overzicht met informatie over je parkeeractie.
Je moet eenmalig inloggen op de mobiele website met je gebruikersgegevens!
Sla de website op in de favorieten van je webbrowser.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!