Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 909 instructies gemaakt

E-bike middenmotor en voorwielmotor vergeleken.

Omschrijving

Hoe je de juiste motor kiest voor je e-bike, en wat het verschil is tussen een middenmotor en voorwielmotor, wordt uitgelegd in deze instructie. De e bike middenmotor en voorwielmotor worden onder de loep genomen en je leert de specifieke eigenschappen van ieder van deze e-bike motoren. Om de juiste motor te kiezen, moet je rekening houden met een aantal factoren. De plaats waar de motor in de elektrische fiets is gemonteerd, is één daarvan. Bij het kiezen van een e-bike motor is het belangrijk dat de kenmerken en factoren aansluiten op je rijgedrag, zodat je een fiets kiest die daarbij past.
Onder de video kun je alle informatie voor het maken van de juiste keuze, rustig nog eens nalezen.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Elektrische fiets met voorwielmotor
  • OF:
  • Elektrische fiets met middenmotor
  • Te koop via:
  • Batavus
  • Of bekijk de aanbiedingen van:
  • Stella e-bikes

1. Voorwielmotor: voordelen en eigenschappen

Een voorwielmotor zit gemonteerd in het voorwiel van je elektrische fiets. De rotatiesensor van deze e-bike motor zorgt ervoor dat de ondersteuning direct in werking treedt als de trappers bewegen. Zo krijg je moeiteloos de gewenste ondersteuning.
Deze motor heeft ook een vrijloop waardoor je op een fiets met een voorwielmotor ook zonder gebruik van de ondersteuning, toch licht fietst. Doordat een voorwielmotor met magneten werkt maakt de motor weinig geluid. Een extra prettige bijkomstigheid is dat dit type e-bike motor een relatief lage prijs heeft. Voorwielmotor: voordelen en eigenschappen

2. Voorwielmotor: nadelen ervan

Nadeel van een voorwielmotor is dat al het gewicht van de motor in het voorwiel zit, waardoor je in het begin een beetje moeite zult hebben om het stuur goed recht te houden. Je fietst dan iets minder stabiel. Het fietsen op een e-bike met een voorwielmotor went echter snel.

3. Keuze voor e-bike met voorwielmotor

Wil je een elektrische fiets voor dagelijks gebruik en fiets je hoofdzakelijk kortere afstanden? Dan is een e-bike met voorwielmotor voor jou een goede keuze.

4. Middenmotor: voordelen en eigenschappen

Een middenmotor zit in het midden van het frame van de fiets. Dankzij de montageplek van deze e-bike motor is het gewicht verdeeld en blijft de e-bike stabiel. Een elektrische fiets met middenmotor stuurt daardoor als een gewone fiets.
Middels de trapkrachtsensor van deze e-bike motor wordt de ingestelde ondersteuning gegeven op het moment dat er kracht wordt uitgeoefend op de trappers. Hoe krachtiger je trapt, hoe meer ondersteuning je krijgt. Een elektrische fiets met een middenmotor geeft een stabiele rit.

5. Keuze voor e-bike met middenmotor

Wil je langere afstanden fietsen of fiets je vaak in heuvelachtige gebieden? Dan is een elektrische fiets met een middenmotor een juiste keuze.

6. E-bike met achterwielmotor

Een achterwielmotor wordt in de video niet besproken. De achterwielmotor kent echter verschillende nadelen, waardoor deze tegenwoordig wat minder populair is. Zo is het lastig om de band van de elektrische fiets met achterwielmotor te verwisselen, heeft deze meer onderhoud nodig en geeft de motor een lager rendement.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!