Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 406 instructies gemaakt

BBQ rooster makkelijk en snel schoonmaken, zo doe je dat.

Omschrijving

Hoe je een bbq rooster snel kunt schoonmaken met een staalborstel, leer je in deze instructie. Het is aan te raden om het rooster van de barbecue voorafgaand aan (of na) je bbq etentje altijd te reinigen. Met wat goed materiaal ben je binnen een paar minuten klaar.
In de geschreven handleiding onder de video kun je rustig nalezen hoe je de aangekoekte restjes en het vet van het barbecue rooster kunt verwijderen. Dat houdt het barbecueën wel zo makkelijk, hygiënisch en leuk!

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding
Benodigdheden
  • Barbecue
  • Stevige, dikke tuin- of ovenhandschoenen
  • Staalborstel
  • Aluminiumfolie
  • Keukenpapier
  • Olijf- of zonnebloemolie

1. Het BBQ rooster op de hete kolen leggen

Zorg dat de bbq gloeiend heet is en leg het vette rooster met de aangekoekte restjes op de hete kolen. Gebruik hierbij tuin- of ovenhandschoenen om te voorkomen dat je je handen verbrandt. Laat het rooster even goed heet worden, zodat het vet op het rooster gaat smelten. Door de hoge temperatuur gaan ook de bacteriën op het rooster automatisch dood.

2. De grove en fijne aanbakdeeltjes verwijderen

Borstel boven het vuur met een staalborstel in de lengterichting de spijltjes van het rooster schoon (zie video 0.41) en verwijder zo de grove aanbakdeeltjes. Neem hierna een stuk aluminiumfolie, maak hiervan een prop en schuur hiermee over het bbq rooster. Zo verwijder je ook de nog overgebleven fijne aanbakdeeltjes.

De grove en fijne aanbakdeeltjes verwijderen

3. Het BBQ rooster invetten

Giet nu een beetje olie op een stuk keukenpapier en veeg hiermee in de lengterichting over de spijlen van het rooster. Hierna heb je weer een schoon barbecue rooster voor je volgende bbq gerecht.
Gebruik niet teveel olie. Als er druppeltjes olie in het vuur vallen dan kun je je handen verbranden. Wees voorzichtig met het gebruik van het keukenpapier en de olie, boven de barbecue.
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!