Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Ditty

Ditty
Heeft 378 instructies gemaakt

Een BBQ rooster makkelijk en snel schoonmaken, hoe doe je dat?

Omschrijving

Hoe maak je een barbecue schoon? In deze instructievideo leer je hoe je voorafgaand aan (of na) je bbq etentje het rooster van je bbq kunt reinigen. De barbecue schoonmaken hoeft niet ingewikkeld te zijn. Met wat goed materiaal ben je binnen een paar minuten klaar.
In de geschreven handleiding onder de video kun je rustig nalezen hoe je de aangekoekte restjes en het vet van het barbecue rooster kunt verwijderen. Dat houdt het barbecueën wel zo makkelijk, hygiënisch en leuk!

Handleiding
Benodigdheden
  • stevige, dikke tuin- of ovenhandschoenen
  • staalborstel
  • aluminiumfolie
  • keukenpapier
  • olijf- of zonnebloemolie

1. Het BBQ rooster op de hete kolen leggen

Zorg dat de bbq gloeiend heet is en leg het vette rooster met de aangekoekte restjes op de hete kolen. Gebruik hierbij tuin- of ovenhandschoenen om te voorkomen dat je je handen verbrandt. Laat het rooster even goed heet worden, zodat het vet op het rooster gaat smelten. Door de hoge temperatuur gaan ook de bacteriën op het rooster automatisch dood.

2. De grove en fijne aanbakdeeltjes verwijderen

Borstel boven het vuur met een staalborstel in de lengterichting de spijltjes van het rooster schoon (zie video 0.41) en verwijder zo de grove aanbakdeeltjes. Neem hierna een stuk aluminiumfolie, maak hiervan een prop en schuur hiermee over het bbq rooster. Zo verwijder je ook de nog overgebleven fijne aanbakdeeltjes. De grove en fijne aanbakdeeltjes verwijderen
Wil je weten hoe je de barbecue het beste aansteekt en goed heet krijgt? In deze instructie vind je alle tips en tricks.

3. Het BBQ rooster invetten

Giet nu een beetje olie op een stuk keukenpapier en veeg hiermee in de lengterichting over de spijlen van het rooster. Hierna heb je weer een schoon barbecue rooster voor je volgende bbq gerecht.
Gebruik niet teveel olie. Als er druppeltjes olie in het vuur vallen dan kun je je handen verbranden. Wees voorzichtig met het gebruik van het keukenpapier en de olie, boven de barbecue.
Je barbecue is nu weer klaar voor gebruik! Op zoek naar inspiratie voor lekkere bbq recepten? Maak dan bijvoorbeeld eens deze entrecote, barbecue spiezen met garnalen en spek of kipspiezen met rozemarijn. Eet smakelijk!
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!