Bewaar deze instructie in een nieuwe afspeellijst of selecteer een bestaande.

Afspeellijsten zijn ook zichtbaar voor andere gebruikers

Bestaande afspeellijsten

WeetHetSnel gebruiker Weethetsnel

Weethetsnel
Heeft 918 instructies gemaakt

Auto verkopen: fototips voor het maken van optimale foto's.

Omschrijving

Met de fototips in deze instructievideo, leer je hoe je jouw auto het beste kunt fotograferen voor een goede verkoop. Dus wil je zelf je auto verkopen? Dan is het raadzaam om deze bruikbare fototips op te volgen. Aan de hand daarvan zorg je ervoor dat je jouw auto op de juiste manier in beeld brengt en daarmee aantrekkelijk maakt voor een potentiële koper. In de instructievideo worden alle tips & tricks voor het maken van optimale foto's, stapsgewijs met je doorgenomen. In de handleiding onder de video kun je alles nog eens rustig nalezen. Succes met het particulier verkopen van je auto.

Weethetsnel.nl kan een kleine vergoeding verdienen middels zogenaamde affiliate links in dit artikel.
Handleiding

1. Zorg voor een neutrale achtergrond

De eerste fototip is om te zorgen voor een neutrale achtergrond, zoals een bosrijke omgeving. Op die manier kan de potentiële koper zonder 'ruis' naar de foto kijken. De auto komt zo het beste tot zijn recht en krijgt alle aandacht.

2. Wielen recht zetten

Zet de wielen van de auto netjes recht. Dit geeft een strakke en nette indruk. Het draagt ook gelijk bij aan het maken van de foto's van het dashboard en het stuurwiel van de auto. Doordat het stuurwiel netjes recht staat, is het dashboard goed zichtbaar en zorg je voor een overzichtelijk en rustig beeld.

3. Juiste hoek kiezen

Probeer een foto te maken waarbij je de neus en flank van de auto in één beeld vangt. Maak daarnaast een foto van de auto recht van voren (de neus) en een foto van de bagageruimte, waarbij de klep van de auto open staat. Juiste hoek kiezen

4. Seizoensfoto's vervangen

Staat je auto al een tijd te koop, zorg dan ervoor dat je de foto's tijdig vervangt. Zo voorkom je dat de auto te koop staat met foto's die je gemaakt hebt toen het herfst was terwijl het inmiddels alweer zomer is. Houd de foto's dus actueel voor het beste verkoopresultaat en de beste onderhandelingspositie.

5. Nette en schone auto

Een verzorgde indruk werkt het beste bij het optimaal verkopen van je auto. Een tip is dan ook om ervoor te zorgen dat de auto er netjes, strak en schoon uitziet op de foto. Verwijder daarom bijvoorbeeld ook dode bladeren rondom de klep.

6. Bestuurdersportier openen

Maak een foto waarop het bestuurdersportier open staat, alsof de nieuwe eigenaar alvast in de auto kan stappen. Dat geeft een goed beeld van de algemene staat van het interieur en van de zijkant van de stoelen. Zorg ervoor dat je persoonlijke spullen verwijdert en dat de binnenkant van de auto opgeruimd en neutraal oogt. Bestuurdersportier openen
In plaats van zelf verkopen, kun je jouw auto ook veilig en snel verkopen via een verkoopsite als bijvoorbeeld Autovendi.

7. Weersomstandigheden voor het maken van de foto

Kies een dag waarop de weersomstandigheden goed zijn. Ook het tijdstip waarop je de foto maakt, is van belang. Maak de foto’s bij voorkeur midden op de dag, wanneer het licht constant is.

8. Voorkom gebruiksfoto's van de auto

Een laatste maar niet minder belangrijke fototip is om geen gebruiksfoto's te plaatsen van je auto. Voorkom bijvoorbeeld foto's waarbij de auto in gebruik is (zoals een caravan die erachter hangt).
Tips of opmerkingen? Plaats deze hier!